Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.11.2017.
05:10
O. Đoković - Vesti A

Srpska glumica osnovala pozorište: Tanjin i Krisov omaž Elvisu

Beograđanka Tanja Kecojević, nastanjena u Erbleju, mestašcu 15 kilometara udaljenom od Pariza, od 1992. godine čini sve da lica meštana obasja osmehom, pa kao glumica sa diplomom sarajevske Akademije scenskih umetnosti već godinama veze čipku na daskama koje život znače. I ne samo da je Tanja vešta glumi, režiji, scenografiji, kostimografiji, pesmi i plesu, već je u Erbleju, koji ima 35.000 stanovnika, osnovala malo pozorište, nazvavši ga Teatar anđela.

O. Đoković
Uigrana ekipa: Žerom, Martin, Kris i Tanja

Razumljivo je da se u sali takvog imena ne igraju đavolje ružne predstave, ne može se desiti da tu gledaoce spopadnu užasi prošlih i današnjih dana, a to Tanja ovako tumači:
- Šta god stavljam na program u pravcu je zabave, razonode. Hoću da se kod mene gledaoci odmore i da kući krenu pevajući.

Dolazili su u Tanjino pozorište brojni ugledni gosti, pisci su veličali ljubav, slobodu i rodnu grudu, dečje bajkovite predstave su donosile radost, a podmlađivale roditelje i njihove roditelje, bilo je večeri šansona, starogradskih i romskih pesama, bilo kabarea i mjuzikla, a ovaj put, u svom poslednjem angažovanju, odmotala je Tanja jubilej koji bi očarao svakog stanovnika naše planete.

Koncert i na Monparnasu

Kris Evert je poznati pariski lik, veče uoči nastupa kod Tanje, na istu temu Elvisa Preslija, odradio je koncert na Monparnasu, da bi mu u Teatru anđela, u uspešnosti omaža, uz tematski kviz i anegdote, veliku pomoć pružili glumica Tanja, reditelj Aleksandar, pevač Žerom i svugdestižuća Martin, inače su uigrana vredna ekipa Tanjinog teatra.

- Na pozivne plakate stavili smo "40 godina - 40 naslova", a kako je veče bilo posvećeno četrdesetogodišnjici smrti kralja rokenrola Elvisa Preslija, razumljivo je da je odziv publike bio savršen - govori Tanja.

U glavnoj ulozi Kris Evert, profesijom novinar, a hobijem, opredeljenjem i zaljubljeništvom dubler je Elvisa Preslija. Proučio Kris legendu roka do najsitnijih detalja: odećom, glasom, svirkom, pokretom, izgledom, manirima. To je bilo dovoljno da u svakom posmatraču razbudi nostalgiju, žal za lepotom prošlog vremena. Na 40 muzičkih priča niko ne ostade imun, a uspeo je da neke manje poznate pesme "izvuče iz naftalina".

- Kako je lako vratiti se u romantičnu prošlost! Tek kad se suočimo s retrospektivom tog vremena, osetimo koliko smo bili bogati i srećni - sijajući od zadovoljstva oslikala jeTanja ovaj događaj .

Prolazeći kroz sve skale raspoloženja, publika je uživala od prve do poslednje pesme,a posebno je bio zanimljiv nastavak "iza scene", gde sudomaćini častili "čašama prijateljstva".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online