Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.10.2011.
08:00
24sata.info A

Seks-dijeta je najbolja

Pasivna seksualna aktivnost poput nežnog ljubljenja, zagrljaja i milovanja u sat vremena otopi oko 70 kalorija. Iako već lagano, romantično plesanje u pola sata potroši oko 103 kalorije, za “pravi trening” malo pojačajte tempo i ubacite strastvene dodire i poljupce i kilogrami će se topiti, savetuju stručnjaci.

Pola sata seksa troši oko 150 kalorija, a ako ste zaista "divlji", čak i do 350 kalorija
 

U sat vremena ljubljenja potrošićete oko 68 kalorija. Ako ste vrlo strastveni, doguraćete i do 90. Tajna je u neobičnim položajima, otkriva Džeija Kinzbak.

Skidanjem grudnjaka obema rukama potroši se osam kalorija, otkrili su italijanski stručnjaci, a ako to radite samo s jednom rukom, "ode" oko 18 kalorija.

Takozvanim napaljivanjem, to jest napetošću seks-zagrevanja i iščekivanja, u pola sata potroši se 238 kalorija. Tajna efikasne potrošnje kalorija je vrući seks. U pola sata strasti potroši se oko 150 kalorija, a pružanje oralnog seksa u pola sata otopiće stotinjak kalorija, tvrde seksolozi. Svakako, uključivanje sklek-pozicija ili joge lako će umnogostručiti rezultat, tvrdi Kinzbak.

Batalite klasične dijete i bacite se na seksi vežbe

Iako je procenjeno da pola sata seksa troši oko 150 kalorija, potrošnja može "skočiti" do 250, a ako ste zaista "divlji", čak i do 350 kalorija. Toliko se odprilike sagoreva u pola sata trčanja, kaže Keri Mekloski, autorka priručnika “Ultimativna dijeta seksom”.

Nakon niza rigoroznih dijeta i neuspešnih pokušaja mršavljenja ona je, započevši strastvenu vezu sa tad budućim suprugom, vrlo brzo smršala deset suvišnih kilograma. Svoje iskustvo kombinovanja zdrave ishrane i redovnih seksualnih aktivnosti pretvorila je u knjigu i tvrdi da u dijeti seksom nema nervoze, očajanja i strogih odricanja. Baš naprotiv, kako kaže, takva dijeta jednostavno slavi život.

Umesto ograničavanja određene hrane Mekloski savetuje odabir zdravih namirnica i preporučuje vođenje ljubavi od tri do pet puta tokom radne nedelje i jedanput ili dvaput vikendom.

"Ljubavni čučanj"

Osim što oblikuje noge i zadnjicu, vežba "ljubavni čučanj" unosi bliskost i zabavu u vezu, kaže Mekloski.

Kako se izvodi vežba:

* Partneri stoje jedan nasuprot drugom u raskoraku širine bokova.

* Držeći se sve vreme za ruke, lagano se spuštaju u čučanj dok natkoljenice ne budu paralelne sa podom (kolena ne prelaze liniju prstiju).

* Zadržavaju se u čučnju nekoliko sekundi pa se vraćaju u početni položaj.

"Redovan seks najlakši je i najugodniji način mršavljenja. Štaviše, seks je ultimativna vežba: besplatan je, zabavan, podmlađuje, podiže raspoloženje i vrlo

efikasno troši kalorije", zaključuje autorka.

Osim što “opasno” zagreva atmosferu, dobra masaža će partneru koji je pruža

“spržiti” 80 kalorija. Ali efekat će biti još bolji ako je ona lakša i senzualnija te prodire duboko do mišića, tvrde seksolozi.

U “Ultimativnoj dijeti seksom” autorka predstavlja i specifične vežbe koje mogu poslužiti kao deo predigre. Mnoge od njih imaju odgovarajuća imena poput “ljubavni čučanj”, “seksi uzdah”, “hrskavi poljubac” i slično.

"Iako zvuče neozbiljno, te vežbe zaista deluju. Zabavne su i to je najvažnije za

postizanje dobre atmosfere u krevetu", tvrdi ona i dodaje da obroke treba pripremati sa užitkom "baš kao i da sa hranom ‘vodite ljubav’".

Masturbacijom se troši čak 300 kalorija

Vođenjem ljubavi umerenim intenzitetom triput nedeljno potroši se 15.000 kalorija za godinu dana. Po 15 minuta strastvenog ljubljenja ujutro, popodne i naveče, triput nedeljno, sagoreva oko 100 kalorija na dan. To je 36.500 kalorija godišnje, što je jednako gubitku od oko 4,5 kilograma.

Masturbacija uspešno sagoreva od 100 do 150 kalorija. Ali pet minuta žustrog samozadovoljavanja može potrošiti i 300 kalorija, tvrdi japanski naučnik dr Šukan Tokuho.

Orgazam sagoreva između 60 i 100 kalorija, navode stručnjaci.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online