Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 19.04.2018.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: V. Sekulić A

Vuki i deci u pravi čas

Saznavši za poslednje nemile događaje koji su zadesili samohranu majku Vuku Barbu (39) iz Mramorka kod Kovina i njeno troje mališana, naša plemenita i redovna čitateljka Baka Vida iz Adelejda, posredstvom naše sidnejske redakcije uputila je pomoć od 100 dolara.

V. Sekulić
Zahvalna: Vuka Barbu sa najmlađim sinom

Kako je u međuvremenu, ovoj nesrećnoj ženi koja se svakog dana suočava sa novim izazovima kako da se pristojno skući, ali i omogući deci najosnovnije, stigao dar Ljudi dobre volje iz Kanade od 100 kanadskih dolara, to smo Vuki ove priloge poslali čim pre.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Neka im dragi Bog stostruko vrati. Zahvaljujući njima nismo oskudevali za Vaskrs, iako sam mislila da nećemo imati ništa tih dana na trpezi. Sve što sam imala, dala sam za adaptaciju našeg novog doma, kako bi se što pre preselili iz takoreći šupe u kojoj smo morali da budemo, jer nismo imali drugi izbor. Samim tim, ostala bez dinara. Kako se zahvaliti svim divnim ljudima, koji su uz nas već godinu dana, ne znam više ni sama. Čini mi se da nas je samo Bog pogledao kroz te divne ljude širom sveta. Kao što sam rekla, da sam mogla, verujte da bih najradije kupila kuću u koju ne mora da se uloži ni dinar. Ali, za već teškom mukom prikupljenih 5.000 evra plemenitih čitalaca "Vesti", to je najviše što se moglo. Znam da ću u nju i ubuduće morati da ulažem, ali bar deca i ja znamo da je naša i da nas niko ne može izbaciti na ulicu. Isto tako da možemo da posadimo baštu, držimo živinu i borimo se za bolje sutra. Ipak, još nije gotovo, iako smo nadomak cilja. Odričem se svega, ali nije dovoljno... - iskreno će Vuka Barbu.

Uskoro u Mramorku

Da Vuki bude još teže, podsećanja radi, jedno od blizanaca, mali Davor (9), imao je nesreću. Opekao je obe ruke na šporetu, a najmlađi Sava (3) i dalje muku muči sa epi napadima, zbog čega je u senci neizmerna sreća oko kupovine kuće, koju bi uskoro trebalo da obiđu i naši reporteri.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Teška sudba u srce gađa
HUMANITARNI MOST Jedini oslonac u nedaćama
HUMANITARNI MOST Za oluke i veš-mašinu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online