Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Za 70. rođendan ispunila zavet

Iz Milhajma kod Ofenbaha, tačnije iz Lemašpila, stigla je nesvakidašnja humanitarna novčana donacija. Zorka Herget je ispunila zavet koji je sebi dala još u mladalačkim danima: ukoliko preživi sve nedaće, za svoj 70. rođendan pokloniće sav novac od poklona u dobrotvorne svrhe. Zorka je održala obećanje dato sebi i Humanitarnom mostu "Vesti", te je nedavno poklonila svih 900 evra koje je dobila od svojih gostiju.

Z. Vicelarević
Otadžbina u srcu: Zorka Herget

- Rođena sam posle Drugog svetskog rata. Bila su to teška vremena, pa je moje detinjstvo bilo veoma teško. Najavila sam unapred svim mojim prijateljima da ću sav dobijeni novac dati u humanitarne svrhe kao dar za ljude u Srbiji i Republici Srpskoj kojima je to potrebno. Naše društvo nije tako malo, a ja sam prva koja se setila da uradi tako nešto. Moji prijatelji su to rado prihvatili, a neki od njih su dali i više nego što su planirali. Želim da napomenem da su svi gosti osim moje dve ćerke iz prvog braka bili Nemci - kaže Zorka.

Plemeniti Nemci

- Želela bih da poimenično zahvalim svim mojim prijateljima koji su donirali novac - kaže Zorka i nabraja njihova imena: Mirjana i Jenc, Luize i Hajnrih, Anemari i Štefan, Ilona i Rolf, Doris i Otma, Sabine i Nobert, Majka i Rajna, Ula i Volfgang, Ginter i Kristof, Ula, Magda, Silvija, Jasmin i Jork.

Ona je pred kamerom reportera "Vesti" iz svake rođendanske čestitke izvadila novčani poklon. Bilo je tačno 870 evra. Zorka je ustala, otišla po svoj novčanik, "zaokružila" sumu na 900 evra i predala nam novac sa željom da jedan deo sume bude poklonjen domu za decu bez roditelja po izboru redakcije, Narodnoj kuhinji na Kosovu, samohranim majkama sa više dece i 25-godišnjoj Danijeli Kovačević iz njene rodne Inđije, mladoj majci koja se već osam godina nalazi u stanju budne kome.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Zorka Herget je u Nemačkoj već 43 godine. Poslednje 33 provela je u firmi za obradu krzna u Frankfurtu. Udata je za Gintera Hergeta i zajedno su više od 26 godina. Iz prethodnog braka ima dve ćerke, Mirjanu Vagner i Snežanu Jovičić. Svoj radni vek privela je kraju, ali sa svojim suprugom, kako kaže, ponovo je započela nov život. Imaju baštu punu voća i povrća i prošle godine su sami proizveli nekoliko desetina tegli marmelade i flaša sokova. Sok od paradajza je vrhunskog kvaliteta, u šta se uverio i naš reporter. Još vozi automobil i stalno je u pokretu, bez obzira na to što je zakoračila u osmu deceniju života.
 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Novi početak za Drljače
HUMANITARNI MOST Neka Nada donese nadu u spas
HUMANITARNI MOST Božić ogrejan dobrotom
HUMANITARNI MOST Za bolje uslove i rad
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online