Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Žena bez rezervne domovine

Samohrana majka, 50-godišnja Bajra Suljović iz Novog Pazara, koja duže od dve decenije, sama i bez ikakvih primanja, prehranjuje i leči svoju teško bolesnu i od rođenja nepokretnu ćerku 23-godišnju Arijetu, ovoga leta neće morati da brine za lekove, struju i kiriju, jer su se za to pobrinuli čitaoci "Vesti".

D. N. Petrović
Plemeniti ljudi izdržavaju Suljoviće: Majka i ćerka

Poslednja donacija u iznosu od 300 evra Bajri i Arijeti stigla je iz Nemačke od Novopazarca Ada Dukađinca, stalnog čitaoca "Vesti" i dobrotvora koji je do sada pomogao mnogima u rodnom kraju. Svojom donacijom Ado je želeo da hrabroj Bajri, koja je ceo svoj život posvetila bolesnom detetu, oda priznanje i pomogne joj da plati struju i kiriju, obezbedi lekove za Arijetu i kupi drva za sledeću zimu.

"Hvala Adu do neba, mnogo nam znači njegova donacija, jer mi drugih primanja nemamo i praktično nas izdržavaju čitaoci "Vesti" i dobrotvori iz ovog kraja. Trenutno smo zbrinute, imamo namirnica i specijalne hrane za Arijetu, imamo i lekova i ništa nam neće nedostajati do jula, a za kasnije - videćemo. Sastavile smo i nešto novca za kupovinu drva, nadamo se da ćemo brzo sakupiti i ostatak", priča zahvalna Bajra i naglašava da se njen i Arijetin život iz korena promenio od prošle godine, posle prvih donacija iz inostranstva.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nekoliko meseci pred Bajrin porođaj, saznavši od lekara da će roditi bolesno dete, njen tadašnji suprug nestao je bez traga, u Nemačkoj je formirao porodicu i nikada joj se nije javio. Svu brigu o nepokretnom detetu tada je preuzela ova hrabra Novopazarka koja i danas, posle 23 godine, svaki trenutak provodi uz Arijetu i bori se za za njen život.

"Više nismo same i naš život, uprkos nevolji koja nas je snašla, ima smisla. Još se nadam da će medicina napredovati i da će za moju Arijetu biti leka, boriću se za nju dok god budem živa, svima koji nam pomažu dugujemo neizmernu zahvalnost i želimo im svaku sreću i dobro zdravlje - poručuje Bajra Suljović, koja sve što čine plemeniti čitaoci "Vesti" ne doživljava kao puku milostinju, naprotiv, ona i dalje, kao i mi, veruje da će konačno proraditi ne samo savest jednog oca nego i države, čiji je ona stanovnik. Rezervnu domovinu Bajra nema!

Dobar znak

Jedva smo sastavljale za kiriju, struja nam je nekoliko puta isključivana, oskudevale smo u svemu, sada imamo dovoljno hrane, redovno nabavljamo lekove, uslovi za brigu o mojoj Arijeti su se znatno popravili, mada ne može da govori i ustane, ona sve zna, ponekad se raduje i nasmeje, što godinama nije činila, a meni je to znak da i ona duboko u sebi oseća da smo zaštićene, ističe Bajra.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Petrin korak vredan života
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online