Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 13.05.2015.
12:00
B. Miličić - Vesti - Foto: B. Miličić A

Vatrogasno vozilo za Veliku Krsnu

Posle strašne tragedije u selu Velika Krsna kod Mladenovca, 17. decembra 2013. godine, kad je u požaru stradalo troje maloletne dece, Maja (2), Dimitrije (3) i Nenad (4) tada 29-godišnje majke Mirele Mikulčić, izbeglice iz Hrvatske, popularni pevač šlagera u Nemačkoj, legendarni 75-godišnji Bata Ilić iz Minhena rešio je da pomogne ovom selu svoje supruge Olge.

B. Miličić
Sa vatrogascima: Olga i Bata Ilić u Kornvesthajmu

Sudbina troje dece potresla je svojevremeno celu Srbiju i otvorila pitanja: ko je sve kriv i čija je odgovornost - pojedinaca ili celokupnog društva?

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Obećanje koje je dao je ispunjeno: on je obezbedio polovno, ali ispravno vatrogasno vozilo koje je već stiglo u Mesnu zajednicu Velika Krsna. U međuvremenu je uspeo da nabavi i dopremi i drugu neophodnu opremu.

- Zahvaljujući svesrdnoj pomoći Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Kornvesthajma dobili smo potpuno opremljeno vozilo za gašenje požara. Kada su mi oni obećali pomoć, želeo sam da im na dobrotu uzvratim dobrotom, pa sam 2. maja na slavlju ovog društva pevao od srca pred više od 2.000 ljudi.

Koncert je trajao duže od dva sata i ja sam kroz pesme, koje su pevala i deca, ali i odrasli, izrazio zahvalnost za pomoć i podršku. Posebno me je obradovalo što su vatrogasci iz okoline Sarbrikena , iz mesta Landvajler-Reden, doneli poklon od 15 vatrogasnih odela sa šlemovima.

Na koncertu je bio i Manfred Knop iz Ider Oberštajna, koji je ranije slao lekove i novac za decu i bolesne u Srbiji. Osetio sam veliku želju ovih plemenitih ljudi da pomognu mojim sunarodnicima i zato im veliko hvala - kaže Bata Ilić.

B. Miličić
I deca su pevala: Sa koncerta

Povodom ove akcije, u goste je stigao i Siniša Ristić, predsednik Mesne zajednice, koji je uručio zahvalnice i plakete svima koji su učestvovali u ovoj akciji pomoći Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Velika Krsna. Tako je još jedna akcija čitalaca "Vesti", uz pomoć humanih građana i ustanova iz Nemačke, uspešno završena.

Advokatova pomoć

Kada se Mirela Mikulčić posle stradanja troje dece u požaru koji je uništio trošnu kuću u kojoj su živeli kao izbeglice našla u velikoj nevolji, pomoć joj je pružio advokat Radomir Bučković iz Beograda koga su angažovali plemeniti Olga i Bata Ilić. Reči zahvalnosti ovom čoveku posebno je uputila Olga Ilić jer je bez ikakve naknade pravno pomogao nesrećnoj ženi tokom sudskog procesa, ali i preostalim članovima njezine porodice.

Spomenik

Sigurno se mnogi od vas pitaju šta je danas sa nesrećnom Mirelom, kojoj su zemljaci iz dijaspore, iako nije bila štićenica "Vesti", poslali pomoć nakon tragedije i gubitka dece. Ova 31-godišnja žena nije napustila Srbiju i nije se vratila u Hrvatsku. Zaposlenje je našla u jednoj poslastičarnici u Mladenovcu. A nije ni zaboravila plemeniti gest njoj nepoznatog čoveka, Radoslava Todorovića iz Švajcarske, koji je došao da je poseti i naručio spomenik njenim malim anđelima.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Muke po ratniku
HUMANITARNI MOST Podrška zlata vredna
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online