Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 07.12.2017.
18:00
D. Đ. - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Muke po ratniku

Obolelom ratniku iz Vranja, Dejanu Miloševiću, reporteri "Vesti" uručili su mesečnu donaciju od 55 evra, dar anomninog donatora iz Minhena koja je došla u pravi čas za nabavku preko potrebnih lekova i saniranje troškova nakon odlaska u Gamzigradsku Banju.

D. Đorđević
Zahvalni: Dejan Đorđević sa majkom Vesnom

- Hvala našem spasitelju koji svakog meseca misli na nas. Bog ga blagoslovio i u danima posta dao mu snage i zdravlja, kao i njegovoj porodici. Taman da pokrijem ček nakon odlaska u Gamzigradsku Banju u kojoj smo hitno poslati, jer je Dejanu i drugi prst na nozi zahvatila gangrena. Taj odlazak u banju za nas je bio veliko iskušenje, jer smo doživeli veliku neprijatnost - počinje priču kroz suze mučenica, hrabra majka Vesna.

Verovali ili ne, Dejan, 42-godišnji ratnik koji je dve pune godine špartao istočnom Bosnom kako bi u prvim redovima spasavao srpsku nejač od naoštrenog mudžahedinskog noža, oboleo od vijetnamskog sindroma, hronični šećeraš (četiri puta dnevno prima insulin), na desnoj nozi, na stopalu i prstima ima začetak gangrene koja napreduje. Ne može da hoda, pa je dobio 10 dana hitnog odlaska u Gamzigradsku Banju kod Zaječara, ali bez pratioca.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Tri puta nedeljno idemo kod doktora na Hirurško odeljenje u Vranju na previjanje. Jedva ga vodim i to taksijem. Doktor je video da je gangrena zahvatila i drugi prst i odmah nam dao uput za komisiju kako bismo hitno otišli u banju da se to sanira kiseonikom preko hiperbarične komore. Ovde, u našim bolnicma, toga nema. Na komisiji smo dobili da ide odmah autobusom, ali bez pratioca. Pa, kako bez pratioca?! Doktor koji je tako odobrio nije ni hteo da razgovara sa mnom. Otišli smo, morala sam da ga vodim, on jedva hoda. Sreća da sam ponela neki novac, ali i ček. Tamo nije bilo privatnog smeštaja, pa sam morala sa njim u stacionar, gde je skupo - lomi ruke Vesna, koja mesečno ima oko 130 evra penzije za 32 godine rada u tekstilnoj industriji Jumko.

Prst je saniran, Dejan sedi kod kuće i sluša tranzistor. Na lekovima je. Struje u zgradi gde žive nema, kao ni vode, jer su se pre 12 godina divlje uselili.

Navikli se

Kad padne mrak jedino im ostaju razgovor i nada da će biti bolje, da će se zdravlje popraviti. Imaju agregat, ali nemaju novac za lož-ulje, da zasvetli bar dva sata uveče, da gledaju televiziju. Vesna pokazuje gomilu lekova za Dejana i nju, većina se kupuje i skupi su. Ali mora se, želja za životom je velika.
- Navikli smo na ovakav život, navikli smo jedno na drugo, svakom novom danu se radujemo - ispraća nas Vesna kroz suze.



 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ne predajemo se
HUMANITARNI MOST Podrška zlata vredna
HUMANITARNI MOST Dva ratna druga
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online