Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 09.04.2014.
12:01
R. L. - Foto: Vesti A

Dva dana kao u snu

Dr Božidar Mitić, hirurg u penziji iz Nirnberga, dirnut pričom o 10-godišnjem Nikoli Jovanoviću iz Beograda, koji povremeno ispred zgrade gde živi sa majkom Snežanom, stidljivo prodaje prolaznicima svoje crteže kako bi pomogao nezaposlenoj majci, poželeo je da ga obraduje. Tako je ovaj čovek dobrog srca nedavno priredio nezaboravno veče ovom mališanu, što su zabeležili i reporteri "Vesti".

Događaj koji će pamtiti: Nikola sa dr Božidarom Mitićem
 

Ovaj veliki humanista, poreklom Beograđanin, mališanu je uručio poklon od 50 evra i set vodenih bojica za crtanje, četkice i olovke, na otvaranju svoje najnovije izložbe pod nazivom Leptiri u Nacionalnoj galeriji u Beogradu. Likovnom umetnošću, kao hobijem, dr Mitić se bavi decenijama. A kada je odložio hirurški skalpel, okrenuo se slikarskoj kičici. Ostvarenja daruje prijateljima i poklanja ih u humanitarne svrhe.


- Za Nikolu sam saznao zahvaljujući Humanitarnom mostu i mojoj supruzi Milici. Ona je prva pročitala dirljivu priču o ovom talentovanom i požrtvovanom dečaku, čija je ljubav i iskrena briga prema majci nemerljiva. To ne može nikoga da ostavi ravnodušnim, kao što nije moglo ni nas. Zato smo odlučili da Nikolu obradujemo na ovaj način i ohrabrimo ga da nastavi da se trudi u školi kako bi jednog dana lagodnije živeo i dočekao bolju budućnost - rekao je dr Mitić.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Doktorski bračni par Mitić, unazad više od 20 godina, poznati su kao neumorni dobrotvori, koji u otadžbini pomažu bolesne i siromašne svih uzrasta. Saznao je to prilikom susreta sa dobročiniteljima i mali Nikola, opčinjen svime što se oko njega dešavalo. Oduševljen poklonima i prizorima te večeri, Nikola nije mnogo toga izustio, kao ni njegova majka Snežana, ali je zato sve upijao. Kada su mu se slegli svi utisci, već narednog dana posetio je beogradsko Dopisništvo "Vesti" kako bi preuzeo i novčani prilog od 50 franaka dobrotvora Milenka Šipke iz Švajcarske, o čemu smo već pisali.

Oduševljeni poklonima: Nikola Jovanović sa majkom
 


- Bilo mi je mnogo lepo. Nikada pre nisam bio na izložbi slika. Sve mi se dopalo. Hvala doktoru Mitiću što je odlučio da mi ulepša veče na taj način. Hvala i gospodinu iz Švajcarske koji mi je poslao ovaj dar. Napisaću mu pismo ovih dana, kako bih mu se lično zahvalio - rekao je Nikola Jovanović, učenik četvrtog razreda OŠ "Starina Novak", ozbiljno poput mladića.


Njegova majka Snežana se, takođe, od srca zahvalila, dodavši da još nije uspela da pronađe zaposlenje. Ipak, nada se da bi uskoro i taj problem mogla da reši, kako bi ona i njen sinčić nastavili mirno da žive, bez briga da li će imati za ono najosnovnije.
 

Laptop velika želja

Na pitanje šta je to što bi najviše voleo da ima, Nikola kao iz "topa" odgovara:
- Kada bih imao laptop, ne bih znao šta ću od sreće. Znam da je mnogo skup i da mama to ne može da mi kupi. Nadam se da će se uskoro zaposliti i da će mi jednog dana ispuniti tu želju. Trudiću se i dalje da joj pomažem kako mogu.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Prijatelji za prijatelje
HUMANITARNI MOST Davidu obezbeđeni lekovi
HUMANITARNI MOST Gola istina jednog invalida
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online