Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 04.03.2014.
12:01
B. Grujić - Vesti - Foto: Z. Dedić A

Život promenjen iz korena

Mladi maratonac iz Sombora Lazar Rišar junak tužne i patnjom ispunjene priče, koja je dospela u skoro sve medije, dirnuvši u srca mnoge ljude širom sveta, konačno je dočekao dane srećom i radošću obasjane. U to su imali prilike da se uvere i reporteri "Vesti", koji su ga nedavno posetili kako bi mu uručili donaciju od 100 evra Angele Todić iz Diseldorfa. Pored novca, uručili su Lazaru i toplo pismo, koje ga je dirnulo u dušu i izmamilo suze na dečačko lice.

Uživao u gostoprimstvu domaćina iz Slovenije: Lazar Rišar sa Sneškom Rodič

- Draga Angela, hvala od srca! Da na tvom licu večito imaš osmeh anđela! Mnogo me je obradovao ovaj znak pažnje, a pismo posebno. Moje trke su dokaz koliko je važno verovati u sebe, ideju i volju da živiš i onda kad po dva dana ništa ne staviš u usta i kada ti se stomak savija od bolova. Čak i onda kad ti je hladno, kao što je doskora bilo meni i kad te naprasno napusti onaj koga si najviše voleo. Kad mi je umrla majka, moj najveći oslonac, pomislio sam da mi se ceo svet srušio, ali sad vidim da ima još ljudi velikog srca, spremnih da pomognu i to je sasvim dovoljan motiv da se borim s nadom da će svima biti bolje, ne samo meni - tiho i veoma sporo, s obzirom na to da je mentalno zaostao - prozborio je Lazar, uz napomenu da će pomenutu sumu novca uložiti u pripreme za predstojeće prolećne maratone.


Ono što je svakako važno naglasiti je da Lazar, somborski Forest Gamp, ne živi više u hladnoj i trošnoj šupi na Katoličkom groblju u Somboru jer su u međuvremenu njegovi sugrađani, dirnuti njegovom tužnom životnom pričom, odlučili da mu pomognu i pronađu privremeni smeštaj. Tako je Filip Kelić, ne želeći da svoj gest medijski promoviše, ustupio Lazaru deo svoje porodične kuće u Somboru, tako da će mu i posao biti mnogo bliži na benzinskoj pumpi Knez petrola. Pored ove lepe vesti, stiže još jedna, a to je da je Lazar na poziv Mojce Pečnik iz Izole u Sloveniji, u ovom gradu proveo desetak dana i trčao dva polumaratona, koji su bili humanitarnog karaktera. Cela akcija nazvana je Od srca srcu i imala je izuzetno veliki odjek.

Ostvarenje svakog sna

- Sve ovo što mi se događa, kao i ljubaznost poslodavaca na pumpi, koji su me bez mnogo reči pustili da na desetak dana odem u Sloveniju, dođe kao neki novi život Lazarov. Zato svima obećavam da će svi moji sportski uspesi, za koje se marljivo pripremam, biti naše zajedničko slavlje i uživanje. Pozivi za učešće u trkama stižu sa svih strana, a novac od donacija, osim nabavke osnovnih namirnica za život, iskoristiću za dodatne pripreme, koje su mi neophodne, kao i ispunjenje moje životne želje da trčim maraton negde u inostranstvu - istakao je Lazar.


- Prvi put u životu sam leteo avionom. U Ljubljani su me dočekali ljubazni domaćini iz Izole, Pirana, Sežane i još nekoliko gradova, kojima sam prokrstario za vreme boravka. Skoro celu Sloveniju sam obišao, ali me je u srce dirnuo izuzetno topao prijem tih ljudi, kojima nisam ni verovao kad su me prvi put pozvali i obavestili me da mi je sve plaćeno i organizovano samo da se spakujem i dođem. Pripremili su mi lepe darove, pa sam tako dobio od njihove najbolje mlade atletičarke Sneške Rodič nove patike, specijalno za maraton. Jednostavno, živeo sam život kao u snu i nadam se da će se tako i nastaviti sad ovde kod Filipa, kome sam takođe zahvalan. Tek mi predstoji prilagođavanje na nešto što do sada nisam imao i nadam se da ta moja zbunjenost neće dugo trajati - ispričao je oduševljeno Lazar.
 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online