Tanjug/AP
Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojković Piksi nije dobro prošao u tekstu koji je izbacio engleski fudbalski magazin.

Srbija je na Svetsko prvenstvo u Kataru otišla sa puno samopouzdanja i pompe, a na EURO 2024 srpski tim odlazi sa minimalnim očekivanjima. Loše igre u Kataru i kasnije u kvalifikacijama za EP spustile su očekivanja, a sada je poznati fudbalski magazin “Four Four Two” stavio selektora Srbije Dragana Stojkovića na poslednje mesto svoje liste!

Rangirali su selektore reprezentacija na Evropskom prvenstvu i stavili su Piksija na poslednje mesto! On je 24. na listi, a odmah ispred njega je Čeh Ivan Hašek, potom Mihal Probirž iz Poljske, selektor Švajcarske Murat Jakin i prvi čovek struke Slovenije Matjaž Kek.

“U igračkim danima odigrao je 84 meča za Jugoslaviju, Dragan Stojković je preuzeo mesto selektora Srbije 2021. godine. Vodio ih je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine. Nekadašnji vezista Crvene zvezde i Olimpika iz Marseja je prie ovog posla radio samo na Dalekom Istoku gde je igrao za Nagoju i Gvangdžou R&F u Japanu i Kini”, navodi se u objašnjenju “Four Four Two”.

Za najboljeg selektora izabran je Didije Dešan na čelu Francuske, zatim je na drugom mestu Lučano Spaleti iz Italije, a treći je Nemac Julijan Nagelsman. Četvrto mesto drži osporavani selektor Engleske Geret Sautgejt, a na visokom petom mestu je šef struke Hrvatske Zlatko Dalić.

Kompletna lista:

1. Didije Dešan (Francuska)
2. Lučano Spaleti (Italija)
3. Julijan Nagelsman (Njemačka)
4. Geret Sautgejt (Engleska)
5. Zlatko Dalić (Hrvatska)
6. Roberto Martinez (Portugalija)
7. Domeniko Tedesko (Belgija)
8. Luis de la Fuente (Španija)
9. Kasper Hjulmand (Danska)
10. Marko Rosi (Mađarska)
11. Stiv Klark (Škotska)
12. Ronald Kuman (Holandija)
13. Silvinjo (Albanija)
14. Vinčenco Montela (Turska)
15. Vili Sanjol (Gruzija)
16. Ralf Rangnik (Austrija)
17. Frančesko Kalcona (Slovačka)
18. Edvard Jordanesku (Rumunija)
19. Sergej Rebrov (Ukrajina)
20. Matjaž Kek (Slovenija)
21. Murat Jakin (Švajcarska)
22. Mihal Probirž (Poljska)
23. Ivan Hašek (Češka)
24. Dragan Stojković (Srbija)

Srbija će početkom juna odigrati mečeve sa Austrijom i Švedskom kao pripremu za Euro, a zatim počinje takmičenje u Nemačkoj. Igraće 16. juna sa Engleskom u Gelzenkirhenu, 20. sa Slovenijom u Minhenu i 25. juna protiv Danske takođe u glavnom gradu Bavarske.

4 COMMENTS

  1. Svaka cast ljudi koji poznaju fudbal precizo su postavili Piksija na pravo mjesto koje mu pripada apsurd je da je gospodin Stojkovic produzijo ugovor na jos dvije godine sa fudbalskim savezom srbije a svi znamo da je kao trener veoma los sto je do sada pokazao ravno je nuli po nekom pravilu trebao je da ode jel ne radi svoj posao kako treba sto se tice ove ocjene iz engleske sasvim su u pravu

  2. Trebalo bi da se napravi lista placenih trenera evropskih reprezentacija. Tu bi Piksi sigurno bio pri vrhu.On je veliki majstor da napravi mrsan ugovor,da nam prica da je veliki rodoljub,da pare nisu bitna i da nam prikze ocajan fudbal.Bas mi je krivo sto su to videli i englezi.Nece nam valjda opet spakovati devetku!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here