EPA/Boris Pejović

Crna Gora biće zemlja u koju se dolazi a ne iz koje se odlazi, poručio je premijer Milojko Spajić na konferenciji o ekonomiji u Budvi.

Tema jednog od najvažnijih ekonomskih događaja u regionu koji već 13. godinu okuplja donosioce odluka, renomirane privrednike, ekonomske eksperte, predstavnike civilnog društva je “Decenija Berlinskog procesa”.

– Činimo sve da ubrzano unapređujemo standard naših građana, vodeći pri tom računa da sve reforme daju zamajac ekonomskom rastu, budu podsticajne za privredu i održive kada su u pitanju javne finansije – rekao je predsednik Vlade.

Prema njegovim rečima, Berlinski proces biće uspešan onda kada narativ o njegovoj budućnosti bude zamenjen narativom o našem delovanju unutar Evropske unije.

– Drugim rečima, kada mi svi ovde okupljeni, preduzetnici i privrednici, budemo govorili o izazovima i trendovima unutar Jedinstvenog tržišta, čiji ćemo u međuvremenu postati punopravni dio – poručio je Spajić.

Predsednica Nina Drakić istakla je važnost Berlinskog procesa za ekonomsko, infrastrukturno i političko povezivanje zemalja Zapadnog Balkana s Evropskom unijom.

– Berlinski proces predstavlja platformu koja nam omogućava da sinergijom radimo na stvaranju stabilnijeg, povezanijeg i prosperitetnijeg Zapadnog Balkana. Zajedničkim naporima možemo obezbediti da naši građani imaju bolju budućnost, da naše ekonomije budu otpornije na globalne izazove i da region bude bliži Evropskoj uniji –  zaključila je Drakić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here