EPA/Salvatore di Nolfi
Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok

Ministar spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok ocenila je situaciju u Harkovskoj oblasti kao dramatičnu, piše „Tagesšau”.

Ona je priznala da ukrajinska vojska u toj oblasti ima ozbiljne probleme.

– Situacija oko drugog po veličini grada u Ukrajini je dramatična – rekla je ona na marginama sastanka ministara spoljnih poslova država-članica Saveta Evrope u Strazburu.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je juče, završavajući posetu Kini, istakao da krivica za rusku ofanzivu u Harkovskoj oblasti leži na Kijevu jer ukrajinska vojska odatle gađa Belgorod.

Putin je dodao da Rusija svakodnevno ostvaruje rezultate u borbama u Harkovskoj oblasti i napreduje po planu. Prema njegovim rečima trenutno nema planova za zauzimanje Harkova.

Šef administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev rekao je ranije da će ofanziva ruske vojske omogućiti stvaranje sanitarne zone kod ruske granice.

5 COMMENTS

  1. Pa ako Putin kaze da ga Harkov ne zanima, onda mu verujte. On je vrlo posten politicar. Nikad ne laze. Fin neki covek. Vecno ostaje na vlasti. Ruski faraon.

  2. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

  3. PA MINISTRICE!!! KONAČNO IMAŠ PRILIKU FAKULTET ZAVRŠITI 😁 PUŠKU U RUKE PA NA FRONT!!! A NE DA TUĐU DECU ŠALJETE🥹🥹😁😁

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here