Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
4564
3716
11.11.2016.
Premijer kaže da će sagraditi dva puta više auto-puteva od Tita
www.mc.rs

NEBOJŠA ATANACKOVIĆ, Unija poslodavaca

- Dobro je kada imate velike uzore i pokušavate da ih sustignete. A ta lestvica je visoko podignuta, jer smo u Titovo vreme imali jak ekonomski razvoj, ponekad i 10 odsto godišnje iako su se putevi gradili lopatama.

V. Sekulić

MILAN KOVAČEVIĆ, ekonomista

- Nekako mi je smeh najnormalniji odgovor. Srbija je među poslednjim u Evropi po kvalitetu puteva i da bismo to poboljšali moramo bolje da se organizujemo, jer sada imamo Puteve Srbije, Koridore Srbije, ministarstvo i premijera.

Za i protiv
2501
2637
10.11.2016.
Srbija i Kina ukidaju vize
A. Čukić

RASIM LjAJIĆ, ministar trgovine

- Mi ćemo biti jedina zemlja u regionu s bezviznim režimom s Kinom, a to je uz direktnu avionsku liniju glavni preduslov za povećanje broja turista i trgovinske razmene. Kineski turisti troše, u zavisnosti od destinacije, od 1.220 do 4.000 dolara.

Youtube/Istinomer

MILAN KNEŽEVIĆ, vlasnik firme Modus

- Ukidanje viza neće značajno poboljšati naš izvoz u Kinu, ali će na naše tržište stići više njihove robe i ljudi. Još više me brine najava bescarinskog režima, koji će takođe da podstakne naš uvoz iz Kine i dodatno oteža položaj srpskih proizvodnih firmi.

Za i protiv
3248
2783
09.11.2016.
Premijeru ograničiti vreme za odgovore poslanicima
youtube.com/Lični stav

DUŠAN PAVLOVIĆ, poslanik DJB

- Za tri sata premijer je odgovorio devetorici poslanika, a na red nisu došli njih 41 iz opozicionih stranaka i SPS-a. Sadašnji poslovnik omogućava da premijer odgovori na samo jedno poslaničko pitanje koje mu odgovara i tražićemo da se to promeni.

Tanjug

ĐORĐE MILIĆEVIĆ, poslanik SPS

- Toliko je opozicija zahtevala sednicu na kojoj će biti cela vlada, ali su brzo shvatili da ne mogu da nadjačaju snagu argumenata, pa su napravili farsu. Dobacivanje i lupanje o sto svakako nisu postupci odgovornih ljudi, već upravo suprotno.

Za i protiv
2914
3441
08.11.2016.
Rezultati izbora u SAD uticaće na odnose sa Srbijom
youtube.com/Izdavačka kuća iz Srbije

NEVEN CVETIĆANIN, analitičar

- Većina Srba je za Trampa i za Srbiju i njenu regionalnu poziciju bilo bi bolje da on pobedi na izborima u utorak. Mi nismo u poziciji da se svrstavamo i moraćemo da sarađujemo s pobednikom, ko god on bio.

A. Čukić

DUŠAN JANjIĆ, analitičar

- Balkan nije u planovima SAD, niti je o njemu bilo reči u kampanji. Takođe, ne postoje znaci da će se nešto menjati. SAD će morati da nastave s politikom Džordža Buša Starijeg, koja se od tada ne menja.

Za i protiv
3294
4111
05.11.2016.
Opet aktuelizovan kanal Dunav - Morava - Vardar
Tanjug

TOMISLAV NIKOLIĆ, predsednik

- Kanal Dunav - Morava - Vardar je moj san i istorijska šansa za region koju ne smemo da propustimo zbog budućih generacija. Njime bi Srbija dobila navodnjavanje i pet hidroelektrana.

Tanjug

ZORANA MIHAJLOVIĆ, ministar građevine

- Vlada je prošle godine definisala prioritete kad je reč o infrastrukturnim projektima. A prioritet je da završimo ono što je započeto. Nije u planu Vlade taj kanal i do sada nije bilo razgovora o tome.

Za i protiv
3806
3514
04.11.2016.
Penzionerima obećana jednokratna pomoć do 5.000 dinara
Tanjug

DUŠAN VUJOVIĆ, ministar finansija

- Jednokratna pomoć penzionerima biće isplaćena, nadam se, prvih dana decembra. Povećanje plata i penzija je izuzetak od pravila, nagrada za ostvarene uspehe i nešto što smo pažljivo planirali.

Youtube/SDS

MIHAJLO RADOVIĆ, Udruženje sindikata penzionera

- Nismo zadovoljni obećanom jednokratnom pomoći svim penzionerima i povećanjem od januara za jedan, dva odsto. Vlast je od PIO fonda napravila rezervni budžet i daje koliko misli da treba.

Za i protiv
3766
2797
03.11.2016.
Marinci SAD ismevali Vučića zbog rušenja Savamale
Twitter/naimleobesiri

NAIM LEO BEŠIRI, Institut za evropske poslove

- Svakako da primer za horor možemo naći u tom slučaju. Ako zanemarimo nelegalno noćno rušenje i to što su maskirani ljudi zaključavali građane i plenili im telefone, ostaje da se suočimo s tim da policija nije reagovala na prijave.

www.mc.rs

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ, analitičar

- Ako je to što se tvrdi tačno, onda je reč o velikom skandalu. Bez obzira da li su ga marinci ismevali na privatnoj zabavi, takva poruka je negativna jer su stacionirani u Srbiji. Time se i poluzvanično šalje stav SAD o srpskim vlastima.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online