Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2372
2632
13.01.2015.
Tender za ispumpavanje vode po propisima

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike

Kompletan posao u vezi sa raspisivanjem tendera za ispumpavanje vode iz kopova Rudarskog basena Kolubara obavljen potpuno regularno i uz poštovanje propisa. Izabran je najpovoljniji ponuđač i posao je velikim delom već obavljen, a to je za građane najvažnije.


 

Slobodan Georgiev, koordinator Balkanske istraživačke mreže

BIRN stoji iza svog teksta koji je 100 odsto istinit. Među firmama koje su učestvovale u ispumpavanju vode bila je kompanija povezana s direktorom Elektromreža Srbije Nikolom Petrovićem, i jedno preduzeće čiji je vlasnik optuživan za utaju poreza.

Za i protiv
3305
2761
12.01.2015.
Srbiji je potreban liberalan zakon o surogat materinstvu

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ, Skupštinski odbor za porodicu

Kada je surogat majčinstvo jedina mogućnost da se roditeljski nagon realizuje, mislim da se uz ogromno i sveobuhvatno razumevanje, destigmatizaciju i stručno humane stavove, mora dobro proučiti svaka specifičnost i zatim otpočeti priprema za zakonske aktivnosti.

HAJRIJA MUJOVIĆ ZORNIĆ, stručnjak za medicinsko pravo

Mislim da ne treba usvajati previše liberalan propis o surogat materinstvu, već treba naći meru. Mnoge stvari treba dobro pravno regulisati. Na primer, šta se dešava u slučaju da se žena koja nosi bebu za druge roditelje na kraju predomisli i želi da je zadrži.

Za i protiv
2719
2177
11.01.2015.
Izbor firme za ispumpavanje vode u kopu Tamnava

SLOBODAN GEORGIJEV, BIRN

Koordinator programa Balkanske istraživačke mreže (BIRN) u Srbiji Slobodan Georgijev kazao je da BIRN stoji iza svog teksta u kome kritikuje Vladu Srbije da nije ispoštovala rok koji je zadala za ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava-Zapadno polje" jer je bilo manipulacija u izboru firme koja će biti zadužena za ispumpavanje vode

ALEKSANDAR VUČIĆ, premijer

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić negira tekst BIRNA-a optužbama da su novinari te mreže "lažovi koji su dobili pare od Devenporta" navodeći da je srpska firma "Energotehnika Južna Bačka" iz Novog Sada imala bolju ponudu od dve inostrane firme koje su konkurisale za taj posao.

Za i protiv
1931
1627
10.01.2015.
Mora da postoji mera u prikazivanju Muhameda

PREDRAG KORAKSIĆ KORAKS, karikaturista

- Ne sme se zaustaviti sloboda govora, ali je pitanje dokle ona sme da ide. Ubijeni su bili trn u oku svima, jer su ismevali sve religije. Kada radim vodim računa da to ne bude direktna uvreda, odnosno da postoji distanca. Mislim da treba da postoji mera, ali naravno da sve to nije razlog za zločin.

MARKO SOMBORAC, karikaturista

- U slobodi govora dešava se da nemaju dovoljno saosećanja prema drugim kulturama. Međutim, svaki karikaturista mora da odluči koju će sebi granicu da postavi. Karikaturisti "Šarlija" su odlično radili zato što im nije bio cilj Muhamed, nego ismevanje svakog verskog radikalizma.

Za i protiv
2654
2994
09.01.2015.
Građanima Srbije ove godine biće bolje

ALEKSANDAR VUČIĆ, premijer

- Očekujem da privredni rast bude pozitivan, a uslov za to je rešavanje pitanja Smederevske železare, više uspeha u privatizaciji i stvaranju zajedničkih preduzeća. Dakle, rast kreće sa značajnijim javnim investicijama.

STOJAN STAMENKOVIĆ, ekonomista

- Očekuje nas najmanje dve godine stezanja kaiša, jer je, laičkim rečnikom rečeno, potrebno da nam bude gore kako bi nam kasnije bilo bolje. Pad BDP-a u 2015. je posledica pada investicija, ali i smanjenja plata, što smanjuje i potrošnju.

Za i protiv
2132
2782
08.01.2015.
Štrajk advokata u Srbiji je pri kraju

ČEDOMIR BACKOVIĆ, pomoćnik ministra pravde

- I ranije smo bili nadomak rešenja, ali bi se naknadno promenili stavovi. Pregovori još nisu završeni. Neću da ureknem, ali mislim da smo na pragu okončanja.

DRAGOLJUB ĐORĐEVIĆ, predsednik Advokatske komore

- Oprezni smo, jer su usmeno dogovorene stvari menjane kada ih je Ministarstvo formulisalo. Od dogovora nema ništa dok ga ne usvoji Skupština Srbije.

Za i protiv
2354
2603
07.01.2015.
Srpska vlada je kriva što se ne sprovodi Briselski sporazum

BOJAN PAJTIĆ, lider Demokratske stranke

- Briselski sporazum o Kosovu je označio nastavak evropskih integracija Srbije i DS ga je zato podržala. Međutim, ova vlast sada rizikuje nastavak integracija time što ne sprovodi ono što je tim sporazumom dogovoreno. Posledica takvog ponašanja je i to što nisu otvoreni pregovori sa Briselom.

 

TANjA MIŠČEVIĆ, šef tima za pregovore sa EU

- Neotvaranje prvog poglavlja tokom 2014. nije neuspeh Vlade Srbije, ali jeste propuštena prilika. Mnogo je urađeno da se ubrzaju evropske integracije, ali nije Beograd kriv što nisu otvoreni pregovori već je pre svega krivica u Prištini, koja nije spremna na kompromise, na koje je spremna Srbija.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online