Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
3612
3605
11.10.2016.
Vlada Srbije treba da se sastaje van Beograda
Tanjug

ALEKSANDAR VUČIĆ, premijer Srbije

- Izmeštanje Vlade iz Beograda dešavaće se jednom u dva meseca po sedam dana u različitim gradovima. Želimo da budemo bliži običnim ljudima, da čujemo od njih šta ih tišti i kako Vlada može da im pomogne i reši njihove probleme.

horizononline.org, vestionline.com

Vesna Rakić-Vodinelić, profesorka Pravnog fakulteta

- Ova vrsta približavanja građanima je više od populizma. Ako zaista želi da bude bliži građanima, zašto ovaj režim ukida poslednje ostatke decentralizacije u Srbiji? Prema tome, to je demagogija, ne samo populizam.

Za i protiv
3667
3834
05.10.2016.
Fikret Abdić pobedio na izborima u Velikoj Kladuši
youtube.com/Sens Servis

VEHID ŠEHIĆ, Igmanska inicijativa

- Fikret jeste osuđen za ratne zločine, ali je kaznu izdržao i povratio sva prava kao i drugi građani BiH. Samim tim i pravo da se kandiduje za poziciju načelnika ili neku drugu. Postoji moralna dilema, ali treba zapravo pitati ljude zašto su mu dali poverenje.

youtube.com/Sens Servis

AVDO AVDIĆ, novinar

- Ispada da je u Bosni je časnije biti osuđeni ratni zločinac nego peder. Za zvaničnu politiku i porodicu Izetbegović 20 godina posle rata Kladušani su i dalje autonomaši, pa im ne preostaje ništa drugo nego da utehu traže u ratnom zločincu koji je radio na razgradnji BiH.

Za i protiv
2902
3081
04.10.2016.
Srbija treba da vrati obavezno služenje vojnog roka
A. Čukić

MIROSLAV LAZANSKI, vojni analitičar

- Srbija mora pod hitno da vrati obavezno služenje vojnog roka koji je bio ukinut zato što je NATO to zahtevao od nas. U Ministarstvu odbrane imamo 25.000 službenika i 10.000 ljudi pod oružjem, a svaka armija koja nema tehniku mora da ima dovoljan broj vojnika.

youtube.com/Lični stav

DRAGAN ŠUTANOVAC, bivši ministar odbrane

- Profesionalna vojska je tendencija u svetu. Čak i Rusi imaju 50 odsto profesionalaca, jer samo tako može da se organizuje kvalitetna armija. Mladima treba ponuditi besplatno obrazovanje, a ne slati ih pod prinudom u vojsku da bi stekli radne navike, vaspitanje, disciplinu.

Za i protiv
3326
3576
30.09.2016.
Najavljeno uvođenje seksualnog obrazovanja u škole
Tanjug

SLAVICA ĐUKIĆ-DEJANOVIĆ, ministar bez portfelja

- To bi bio poseban program koji bi obuhvatio brigu o reproduktivnom zdravlju i učenicima pružio informacije o savremenoj kontracepciji. Taj predmet bi bio dragocen i služio bi kao najbolja mera prevencije neželjene trudnoće, koja predstavlja ogroman problem mladih.

A. Čukić

MUAMER ZUKORLIĆ, Skupštinski odbor za obrazovanje

- Edukacija je potrebna, ali bi seksualno obrazovanje donelo promociju i vulgarizaciju veoma važne teme. Smatram da u škole treba da se uvede zdravstveno obrazovanje, koje bi obuhvatilo i razne aspekte higijene, a svakako bi jedan od segmenata bio i biološka reprodukcija.

Za i protiv
3466
3176
29.09.2016.
Zorana Mihajlović mogući kandidat za predsednika Srbije
Tanjug

MILAN NIKOLIĆ, analitičar

- To bi bila dobra vest, ali Srbija je nezrela za ženu predsednika. Ona je jedan od uspešnih ministara, ozbiljna je i komunikativna. Možda bi bolje prošla od Tomislava Nikolića, ali ankete za sada pokazuju da on ima najveće šanse.

Tanjug

ALEKSANDAR VULIN, ministar rada

- Njena ambicija je legitimna, ali je pitanje da li će je njena matična stranka SNS podržati. Takođe, nisam siguran da ona može da računa na široku podršku svih stranaka vladajuće koalicije, uključujući Pokret socijalista koji predvodim.

Za i protiv
4799
3399
27.09.2016.
Poštanska marka povodom 75. godišnjice bitke na Kadinjači bez petokrake
wikipedia.org/Ivan Stanković

SAŠA JANjIĆ, istoričar umetnosti

- Pozitivno je što su radnici prepoznati kao branioci grada. Istoričari neka rasprave da li su oni bili komunisti. Ova marka pokušava da deideologizuje sećanje na borbu protiv okupatora.

youtube.com/Ka televizija

PREDRAG MARKOVIĆ, istoričar

- Ukoliko je originalna fotografija retuširana, onda je to glupo jer su se na Kadinjači borili partizani. Ta bitka je bila tragedija, ali ujedno i velika epopeja. To je kao kada biste Mona Lizi dodali zube.

Za i protiv
3826
2984
26.09.2016.
Advokatska komora Beograda izglasala novi statut
www.mc.rs

SLOBODAN ŠOŠKIĆ, predsednik AKB

- Uspeli smo time da sprečimo da velike kancelarije progutaju male. Ubuduće će moći da glasaju samo ortaci, odnosno vlasnici, a ne i njihovi zaposleni robovi. Tako ćemo sprečiti preglasavanje.

youtube.com

ZORA DOBRIČANIN, advokat

- Nisu izglasani dnevni red i radno predsedništvo, a Šoškić je zabranio glasanje o amandmanima. Ponašao se seksistički i vređao koleginice, a meni je čak rekao da ono što mi treba on ne može da mi priušti.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online