Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.08.2010.
22:46
Vestionline A

Govoreći o Isusu Hristu odgovorila lopova od pljačke

Jedna prodavačica sa Floride proglašena je za junakinju vikenda u SAD pošto je uspela da jednog lopova "razozoruža" verom i odgovori ga od pljačke ubedljivom i mirnom "propovedi".

Njihovu nadrealističku raspravu zabeležila je sigurnosna kamera postavljena u prodavnici čiji je snimak u međuvremenu obelodanjen na lokalnim medijima.


Izrael Kamačo ušao je tog 23. jula po kišnom vremenu u prodavnicu mobilnih telefona u Pompano Biču na Floridi i veoma učtivo pozdravio prodavačicu Najaru Gonkalves.

Posle kraćeg razgovora o lošem vremenu, 37-godišnji Kamačo zatražio je od prodavačice da pogleda jedan mobilni telefon. Potom iznenada, nesigurnim glasom, od nje zahteva sav novac iz kase.

Foto: arhiva


"Ne plašite se, ja mrzim da ovo radim", rekao je on.


Ohrabrena, Najara Gonkalves mu odgovara da se uopšte ne plaši. "Možete da mi uradite sve što želite. Ja ću samo da vam pričam o Hristu koji je u meni", izustila je ona.


Provalnik je odgovorio sa "Bog vas blagoslovio", istovremeno joj preteći pištoljem i dodajući da ga je sramota što to radi ali da nema drugog izbora.


"Ne morate to da radite. Hrist će vam obezbediti nešto bolje. Ne krivim vas, niti vas osuđujem, ne znam šta vi preživljavate ali vremena su teška za svakog od vas", odgovorila je 20-godišnja prodavačica. Lopov je onda objašnjavao kako to ranije nikada nije radio i kako ne želi da napadne nekog na ulici, dodajući da je i sam hrišćanin.


Njih dvoje potom otkrivaju da odlaze u istu crkvu i mlada prodavačica ga pita da li je zaposlen i nudi mu da mu pomogne da pronađe neki pošten posao.


Kamačo odgovara da radi, da ima porodicu, ali da kući mora da se vrati sa najmanje 300 dolara i od prodavačice traži da mu ipak preda sav novac i kase. Ona mu onda objašnjava da će lično moradi da nadoknadi do poslednje pare sve što on bude odneo.
Taj argument je konačno poljuljao provalnika koji joj se izvinio i rekao da to ne može da joj učini.


Snimak bezbednosne kamere pokazao je da je lopov na kraju, pre nego što je pobegao, prodavačici čestitao na mirnoći i saosećajnosti i priznao da pištolj s kojim je krenuo u pljačku nije pravi. Kako prenose američki mediji, lopov je svoj naum ostvario dva sata kasnije oplačkavši jednu prodavnicu obuće.


Dva dana nakon toga uhapsila ga je policija kojoj je priznao da je serijski provalnik i da je od 1998. godine često bio u zatvoru zbog krađa u koje se upuštao radi plaćanja porodične alimentacije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online