Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 20.07.2016.
09:28
Vestionline A

Moskovski muftija: Lovite pokemone, ali bez fanatizma

Glavni imam Saborne džamije u Moskvi Iljdar Aljautdinov saopštio je da islamski vernici mogu da love pokemone, ali bez fanatizma.

Reuters
Muslimani mogu u lov na pokemone

Ako musliman ne zaboravi o svojoj misiji na zemlji, onda se ne zabranjuje lov na pokemone, rekao je Glavni imam Moskovske saborne džamije Iljdar Aljautdinov.

- Ako je igra odvlačenje pažnje koja omogućava čoveku da se odmori - ne može se zabraniti. Pri tome, čovek jasno shvata svoju ulogu i misiju na zemlji. Tamo nema nasilja, čovek, igrajući se, nalazi se u pokretu.

Međutim, islamski bogoslov je upozorio muslimane da se previše ne zanose igrom.

- U principu, treba se dotaći odnosa islama prema igri. Ipak se islam veoma skrupulozno odnosi prema životu i vremenu koje nam je Bog dao. Veoma je važno da to vreme koristimo pametno. I nažalost, nekad igra toliko zahvata ljude da se oni gube, gube neke vrednosti i ne shvataju za šta mu je to vreme dato. Ako igra može da dovede do takvog rezultata, naravno, mi ne možemo podržati ovakvu igru, ne podržava je islam - rekao je muftija.

Ranije je saopšteno da je Abas Šaman, zamenik poglavara najstarijeg duhovnog univerziteta Al Ahzar muslimanima zabranio da se iga sa pokemonima.

POVEZANE VESTI

Petak 22.07.2016. 23:09
______ Покемон Гоу – То је ЦИА у сваком дворишту, у свакој кући и војној бази…______ Мало занимљивих података о игрици ПОКЕМОН ГОУ (POKEMON GO): По изворима на енглеском језику: – Аутор ове игрице је фирма НИАНТИК ЛАБЗ (NIANTIC LABS). Они су интерни старт-ап Гугла. О везама Гугла с Великим Братом – ако већ не знате, изгуглујте сами, а ми идемо даље: – Фирму НИАНТИК основао је Џон Хенки (John Hanke), који је такође оснивач и фирме КИ ХОУЛ (KEY HOLE = кључаоница). Ова фирма основана је у оквиру пројекта картографије терена – коју је откупио исти тај Гугл, који је касније на основу те исте „КЉУЧАОНИЦЕ“ направио своје познате програме Гугл-мапе, Гугл-Земљина кугла, Гугл-улице. – А сад најглавније: фирму „КЉУЧАОНИЦА“ (Keyhole, Inc.) финансирала је фондација за помоћ предузетништва ИН-КЈУ-ТЕЛ (IN-Q-TEL). Ова фондација власништво је Централне обавештајне агенције (ЦИЈА), и легално је била од стране ЦИЈЕ основана 1999. године.
Petak 22.07.2016. 23:09
Помоћу горе поменутих апликација решени су важни задаци: – спроведено је било мапирање (картографија) површине целе наше планете, укључујући друмове, војне објекте, итд. А некад су се мапе са размером 1цм=1 км сматрале стратешким војним тајнама, а у грађанске су карте намерно били уношени нетачни подаци… – аутомобили роботи из Гугл-улица завирили су нам у све сокаке – направивши детаљне мапе свих наших градова, улица, аутомобила, нас самих – и наших чак лица… Остао им је био само још један проблем – како да уђу, како да завире још и у наше куће и станове, у наше подруме, стазе у сенци, касарне, државне зграде, фирме, надлештва – и тако даље, све по списку… И одједном се ту нашла та невина фирмица, тај НИАНТИК ЛАБЗ – која у народ пушта генијалну вирусну игрицу по најновијој и модерној технологији, с додатном стварношћу…
Petak 22.07.2016. 23:10
Ви треба само да с нета на ваш смарт-фон с камером скинете тај мали програмчић и да му доделите одговарајућа права (приступ камери, микрофону, жироскопу, навигацији и разним УСБ уређајима на које се може прикључити) – и ваш смарт-фон тог ће момента завибрирати и јавиће вам где се налазе ваша прва 3 покемона (да ли сте запазили да се та прва 3 покемона увек налазе баш ту негде у вашој близини?) „Игрица“ затим тражи да те покемоне снимите из свих угловаи са свих страна – а ви ћете бити срећнни јер сте добили своју прву награду. Истовремено ће вам послати и слику просторије где се управо налазите, укључујући и географске координате и чак и угао нагиба телефона. Честитамо – управо сте им снимили и послали снимак вашег стана (радног места… итд…)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online