Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 27.05.2016.
10:01
Vestionline A

Dronovima ubacuju holivudske filmove u Severnu Koreju!

Aktivisti koriste dronove koji bacaju SD kartice i USB stikove sa filmovima, serijama, muzikom i pristupom Vikipediji.

Twitter
Neobičan pokušaj probijanja medijske blokade u Severnoj Koreji

Jung Gwang-il, osnivač grupe No Chain, dodao je da su dronovi isporučivali sadržaj od rane 2015. godine, a on je uključivao zapadne i južnokorejske filmove, serije, muziku i internet pristup Vikipediji.

O korišćenju dronova dugo se raspravljalo među aktivistima Severne Koreje, ali ovo je prvi put da je jedna grupa priznala da ih tajno koristi za isporuke u zemlji.

- Imam veliku nadu u ove USB stikove. Mislim da ovo ima moć da donese slobodu mojoj zemlji - rekao je Jung, držeći USB dok je govorio na Oslo Freedom Forumu.

No Chain i Human Rights Foundation tajno su isporučili više od 1.000 SD kartica i USB stikova putem hexacopter dronova. Grupa ne želi da otkrije iz kojih zemalja su oni lansirani i gdje bacaju materijal, navodeći sigurnosne razloge.

- Režim ne dozvoljava sapunice, holivudske filmove, K-pop. Za reputaciju snažnih tirana mnogo se plaše crtanih filmova i TV programa - rekao je Tor Halvorsen, predsednik Human Rights Foundation.

Decenijama se pokušavalo da se stanovnicima Severne Koreje isporučuju informacije, ali radijski programi ne mogu da uhvate frekvenciju. Baloni koji nose pamflete i USB stikove puštani su uz nadu da će ih jetrovi odneti u Sjevernu Koreju.

Često se oni vrate u Južnu Koreju, a i lako ih je uočiti, pa budu namerno oboreni. 

Petak 27.05.2016. 14:04
Trovaci ljucki misli rade ono sto necastivom godi. Gordi i umisljeni kao i njihov otpali gazda nastoje svoje bolesti prosiriti na sav svijet. Sa propagandom takve vrste unosi se nemir u ljucke duse. Ko nema duhovnesnage da razdvoi dobro od zla postaje proklet, nezasit za ma//terijalnim dobrima i ostaje nesmiren do smrti. Zar nismo "okusili " i previse plodova zapadni " vrednosti". Razne parade, rijalitiji i mit o novcu kao jedinom srestvu za dohvatanje srece imaju iskljucivi cilj za unosenje nemira u ljude da bi ih se sprecilo da misle svojom glavom. Mnogi ce danas reci kako je prije 30- 40 godina bio bolje radi stabilnije ekonomije i uredjenije drzave ali to nije tacno. Danas su Srbima u puno vecem broju dostupniji automobili, razna roba i tehnicke stvari bez obzira na lose stanje u drzavi. Nazalost do ljudi se puno lakse danas plasiraju uznemirujuce i suvisne informacije i to je glavni uzrok nemira i nezadovoljstva svakog pojedinca. Ni u ekonomski jakim drzavama nema zadovoljstva u narodu. Svi cekaju vikend da se prepuste neumjerenom opijanju , prezderavanju ili "sopinzima". Kad ta euforija prodje opet im ostaje praznina u dusi i nova trka za novcem, do sljedeceg vikenda. Postajemo ubrzani , nervozni i bez iskrene zelje za druzenjem. Cak se nema strpljenja i vremena za naj rodjenije. Necastivac je obavio svoj posao. Ubjedio nas je da ne postoi kako bi zaboravili na Gospoda Boga nasega i pomislili da nam je sve na korist.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online