Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.04.2016.
21:28
Vestionline A

Kremaljska dijeta - za političku elitu

Kremaljska dijeta je jedna od najpopularnijih dijeta u Rusiji. Na njenom osmišljavanju je radio vrhunski tim dijetologa, a pravljena je namenski za političku elitu Rusije.

pixabay
Na kremaljskoj trpezi mogu se naći sve vrsta mesa, ribe, nemasni sirevi, salate

"Dijeta za lenjivce"

Zbog toga je priča o Kremaljskoj dijeti dugo godina mistifikovana, a "recept" se čuvao u najstrožoj tajnosti.

Bivši gradonačelnik Moskve Jurij Luškov je svojevremeno zahvaljujući ovoj dijeti smršao čak 15 kilograma za mesec i po dana… Dijetolozi tvrde da se uz pomoć kremaljske dijete gubi pet-šest kilograma za osam dana.

Kremaljska dijeta je veoma cenjena među Rusima jer je, tvrde, veoma efikasna i čudotvorna: kilogrami se brzo tope, nije nužno baviti se fizičkom aktivnošću, i što je najvažnije, kilogrami se ne vraćaju. Zbog svega toga neki je nazivaju i "dijetom za lenjivce".

Ona ne zahteva drastičnu izmenu režima ishrane ili odlaske u fitnes centar. Dovoljno je samo da brojite kalorije i gledate kako kilogrami nestaju.

Svaka namirnica nosi određeni broj bodova. Prva petnaestodnevna faza je faza "restrikcije" i tada se ne sme "pojesti više od 20 bodova". U periodu mršavljenja "jede se" 40 poena dnevno, a tokom održavanje kilaže 60 bodova.

Na primer, biftek od 100 grama nosi 1 bod, 100 grama dimljenog lososa - nula poena, paradajz srednje veličine 6, 100 grama šargarepe - 5 bodova, a čaša mleka 6 bodova… Međutim, namirnice sa visokim udelom ugljenih hidrata nose i po 40 poena, i više… Na primer, 100 grama belog hleba "teži" 48 poena.

Može i čaša votke...

U suštini, glavni princip kremaljske ishrane je praktično potpuno odbacivanje ugljenih hidrata u korist hrane bogate proteinima. Iz ishrane bi trebalo isključiti brašno, slatkiše i maksimalno ograničiti unos soli. U prvo vreme, nije poželjno unositi ni voćne šećere…

Na kremaljskoj trpezi mogu se naći sve vrsta mesa, ribe, nemasni sirevi, salate, brojna predjela, variva i prilozi, a čak je dozvoljena i čaša vina ili votke dnevno.

Kao i svaka dijeta, tako i kremaljska, nosi određene rizike, pa bi se svakako, pre nego što se odlučite na ovakav način ishrane, trebalo konsultovati sa stručnjacima. Ova dijeta ne preporučuje se hroničnim bolesnicima, naročito onima koji pate od bolesti bubrega ili jetre, ali ni trudnicama, kao ni onima koji svakodnevno naporno treniraju ili se fizički puno troše.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online