Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.09.2013.
06:04
telegraf.rs A

Gde da kupim divlje životinje?

Pre pojave mobilnih telefona i modernih digitalnih satova, veliki deo stanovništva je koristio servise tadašnje “Pošte”, preko kojih je narod mogao da se obavesti o tačnom vremenu, da naruči buđenje ili da dobije servisne informacije koje su mu bile potrebne.

Pitajte nešto, možda u Telekomu znaju odgovor na to
 


Razvojem tehnologije, prvenstveno interneta i mobilnih telefona, sve je to pomalo zaboravljeno. Zahvaljujući opciji “Alarm” i pretraživačima na internetu, možete sve to sebi omogućite iz dnevne sobe, ne plaćajući ništa i ne pozivati nikog.


Međutim, iako je vreme telefona sa brojčanikom prošlo, u “Telekomu”, koji je sada zadužen za pomenute servise, napominju da su ovi servisi i dalje aktivni, kao i da postoji interesovanje građana za njihove usluge.


- Servis buđenja 19811 i dalje koristi veliki broj građana. Taj broj je umanjen u odnosu na prethodni period, iz razloga sto sve veći broj korisnika upotrebljava mobilne telefone i samim tim funkcije koje im ti uređaji pružaju. Tokom dana na broju kol centra 11811, jedan operater odgovori na vise od 400 poziva u toku radnog vremena. U poslednje vreme, korisnici se dosta interesuju o novoj usluzi koju nudi Telekom Srbija, a koja je u vezi sa ažuriranjem pretplatnika mobilne telefonije u jedinstvenu bazu telefonskog imenika - napominju u Telekomu.

Oni navode da pored starih, postoje i brojni drugi servisi koji su tu da bi pomogli korisnicima da dobiju željenu informaciju, kao i da saznaju nešto što ih interesuje.

- Korisnici sada imaju mogućnost da se besplatno prijave i daju svoju saglasnost, kako bi se njihov broj mobilnog telefona pronašao u imeniku 11811, bilo da se radi o pravnim ili fizičkim licima - kažu u Telekomu.


Pošto se mnogo puta pokazalo da je naš narod veoma radoznao, bilo je zanimljivo saznati na šta sve operateri trebaju da odgovore tokom svog radnog vremena.


- Zanimljiva pitanja korisnici najčesće upućuju našim agentima u kol centru 19812, koji je zadužen za sportske i razne informacije. Neka od najzanimljivijih pitanja su : Kada će da nam svane? Gde se mogu kupiti divlje životinje? Kuda kolima da putujem za Australiju? Kakav će mi dan biti sutra? Koji brojevi će biti izvučeni u sledećem kolu - navode iz Telekoma.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online