Četvrtak 30. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 06.01.2013.
10:52
Kurir A

Najlepši božićni SMS-ovi

Pravoslavni vernici danas po julijanskom kalendaru slave Badnji dan. Pored badnjaka, pšenice, suvog voća, posne trpeze i priprme pečenja za sutra, poslednjih godina ovaj praznik karakterišu i SMS poruke koje se šalju familiji i prijateljima. Manjak vremena doveo je do toga da Božićne praznike svi provode kod kuće sa porodicom, a čestitke se šalju telefonom.

Paljenje badnjaka ispred Hrama Svetog Save
 

Svake godine smišlja se veliki broj rimovanih poruka koje korisnici mobilnih telefona razmenjuju. Kao prilog činjenici da je ovakvo čestitanje uzelo maha jeste ovogodišnji broj poslatih SMS poruka u toku novogodišnjih praznika. Čak 159 miliona poruka poslato je za Novu godinu, a predviđa se da će se za Božić razmeniti još oko 100 miliona čestitki preko SMS.

Ovo su neke od najinteresantnijih poruka kojima možete čestitati Božić prijateljima.


♦ Srce čoveka smišlja put, ali Bog upravlja koracima njegovim! Sve što učiniš i kud god da kreneš ti, nek ti bude blagoslovljeno. Želim ti srećan Božić.

♦ Dopusti da se Božić dogodi u tvom srcu, da se ljubav rodi svaki dan iznova, jer Božić postaje vidljiv u svakoj ljubavi među ljudima. Hristos se rodi!

♦ Neka tišina ovog svetog dana donese tvom srcu mir u nadanju, radost u životu i ljubav za one s kojima živiš! Od srca ti želim mir Božji. Hristos se rodi!

♦ Nek vam srebrni zraci božićnog jutra pod badnjakom osvetle poklon ispleten od zdravlja, sreće, mira i ljubavi... Hristos se rodi!

♦ Dobri dome, Božić stiže, dragom Bogu da smo bliže, da te greje vatra sveta, da ti sreća kućom cveta, da krst časni kolo vodi, i neka se Hristos rodi!

♦ Malo kada čovekovo biće oseti ljubav, sreću, toplinu i potrebu za bližnjima kao u smiraj Badnje večeri. Nek te takva osećanja greju celog života.

♦ Danas oprosti dužnima, daj poljubac bližnjima, pomozi tužnima, a u ponoć pogledaj nebo - videćeš zvezdu što hodi i reci tiho Hristos se rodi!

♦ Evo pada tiha božićna noć, samo javi kad ćeš doći, da oprostimo sve jedno drugome, jer sve što želim to si ti, a dok Badnje veče prolazi, samo pozovi, dolazim.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.01.2013. 11:44
Pođoh jutros zorom ranom, u planinu po badnjake, sretoh Ratka s Radovanom gde prkose dušmanima. Nazvaše mi Hrista Boga, otpozdravih i ja njima, a za zdravlja hajdučkoga popismo i pehar vina. Dva viteza 'vako zbore vaskolikom srpskom rodu, pa se Srbi vazda bore za krst časni i slobodu. I još ovo poručuju dve junačke srpske glave, zapucajte svi nek čuju da badnjake Srbi slave Iz Haga mi Šešelj reče da čestitam Badnje veče, svim Srbima srpske krvi, među njima vi ste prvi. Nek krst časni kolo vodi, mir Božji, Hristos se rodi!" „Badnjeg jutra badnjak seci, ko što su i naši preci, pa zapucaj iz pušaka, rad dušmana i Turaka, nek prodane vide glave kako Srbi Božić slave.” Ja sam sinoć u pla
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online