Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 10.04.2012.
18:27
24 Sata A

Dečja pesma o Novom Sadu postala pravi hit na Jutjubu

"Grad koji volim“, naziv je pesme posvećene Novom Sadu koju je otpevalo više od 70 dece iz Muzičke radionice "Do, re, mi“. Spot za pesmu sniman je u centru, na Tvrđavi, u Ulici Laze Telečkog i Limanskom parku. Za samo nedelju dana postao je pravi hit među Novosađanima i na Jutjubu je pregledan više od 2.000 puta.

Pesmu koju su otpevala deca iz muzičke radionice „Do, re, mi" mnogi već nazivaju himnom grada

Ideja da posvete pesmu svom gradu potekla je spontano i to upravo od najmlađih Novosađana.

- Pojedina deca su čak pisala i reči za pesmu, a kompozitor je prihvatio neke ideje, obradio, uklopio sa muzikom i nastala je prelepa pesma o našem još lepšem gradu. Kada smo čuli kako će zvučati, pola nas je zaplakalo od sreće. Svima se sviđa i presrećni smo što smo je baš mi otpevali - priča Biana Altarac (12).

Pesmu su otpevala deca uzrsta od 5 do 15 godina, a članovi muzičke radionice „Do, re, mi“ bili su zaduženi i za muziku.

- Novi Sad je predivan grad i zaslužuje da mu posvetimo ovako lepu pesmu. Imali smo malu pozitivnu tremu kako će ispasti na kraju. Kada smo se skupili da pogledamo spot, svi smo bili podjedanko oduševljeni. Snimanje samog spota trajalo je nekoliko dana i snimali smo u raznim delovima grada, a ja moram da kažem da je meni omiljen centar - kaže klavijaturista Marko Kozomora.

Prateće vokale otpevali su oni malo stariji, penzioneri iz muškog hora „Spomenak“.

- Cilj je bio da spojimo u jednoj pesmi sve generacije Novosađana jer ovo je grad svih nas podjednako. Pesma je nastala pre nekoliko meseci, snimljena je nedavno, a spot je završen prošle nedelje. Za samo nekoliko dana pregledan je više od 2.000 puta. Telefoni nam neprestano zvone, reakcije su odlične i iznenađeni smo koliko se pesma dopada Novosađanima - priča Damir Milošević, aranžer pesme i rukovodilac muzičke sekcije u radionici „Do, re, mi“.

„Grad koji volim“ već nazivaju i budućom himnom Novog Sada.

- Drago nam je što smo uspeli da dirnemo i oduševimo ljude ovom pesmom. Nastala je spontano, puna je emocija i zato bi i mogla da bude novosadska himna - kaže Milošević, dodajući da je tekst za pesmu pisao Predrag Veljić, koji je i komponovao muziku.

Stihovi pesme „Grad koji volim”
Svako od nas neku tajnu ima
evo svoju otkriću vam ja
zaljubljen sam u ravnicu ovu
i u Dunav, i u parka dva.

Umesto srca, kuca stari sat,
u njemu čovek, večno je mlad,
i u sokaku kad ti ruku dam,
to je grad koji volim,
to je moj Novi Sad.

Utorak 10.04.2012. 18:38
Bas lepa pesmica! smrc A jel znate vi deco himnu o sv.Savi npr.? Ili neku lepu kosovsku ?
Utorak 10.04.2012. 20:09
Lepo pevaju deca, ali pesma njie ništa naročito. Sami roditelji i rodbina su mogli da naprave veći pregled.
Sreda 11.04.2012. 16:57
Pesma je divna i otpevana od srca:::)))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online