Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.06.2018.
03:10
D. Dekić - Vesti A

Poplava izmišljenih vesti u Srbiji (4): Gde nestadoše institucije

U Srbiji je, bar prema pisanju medija bliskih vlasti, za sve kriva opozicija. Opozicioni lideri su optuženi za problem Kosova i Metohije kao oni koji su do 2012. vodili državu, za ekonomsku situaciju u zemlji, proteste zbog poskupljenja goriva, nestanak novinara Stefana Cvetkovića...

www.mc.rs
"Dijalog" sa predsednikom: Miodrag Majić

Ovaj novinar se posle dva dana pojavio, pa se iz vlasti čulo i da je lažirao sopstvenu otmicu, što on negira. Dok ministar policije Nebojša Stefanović tvrdi da je prilikom saslušanja lagao na poligrafu, tabloidi mu pripisuju da je hteo da "izazove haos" u zemlji, da je "lažov" i pre kraja istrage ga osuđuju objavljujući da "mora na robiju".

Pritom idu sa naslovnicama "Lažna otmica početak specijalnog rata" ili "Cilj je proglasiti Vučića za kriminalca i ubicu", a krivicu za "slučaj Cvetković" pripisuju neimenovanom "najmanje jednom opozicionom lideru", odnosno "šefu opozicije", a uz njega i nekakvom "stranom faktoru".

Tim povodom se na svom blogu oglasio sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić, ne zapitavši šta je sa nestalim novinarom, već gde su nestale srpske institucije. I to, parafrazom komentara predsednika Srbije sa konferencije za novinare, s kojim je ovaj sudija na svom blogu poveo izmišljeni dijalog.

- Možete li nam, molim Vas, reći šta je sa nestalim - pita on.
- Naravno! Nestala osoba je pronađena, dobro je, ništa joj ne fali, u našim je rukama i sada će morati da nam da neke odgovore - citira Vučića.
- Oprostite... Prekinuli ste me, i zbog toga me niste pravilno razumeli. Pitanje se nije odnosilo na nestalu osobu. Interesuje me šta je sa nestalim institucijama.
- Ne razumem šta pitate. Je l' to opet neka provokacija, pita sada i Vučić.
- Ne, ni slučajno. Pokušaću da Vam objasnim... Na mestu na kojem ste Vi i Vaši saradnici u ovom trenutku, trebalo bi da se nalazi republički javni tužilac, ili barem javni tužilac koji obrađuje predmet povodom kojeg ste nas okupili. U normalnoj situaciji, u uređenom društvu, on bi nas obavestio šta je Tužilaštvo preduzelo, kao i šta je tim aktivnostima otkrilo, svakako pazeći da odavanjem osetljivih informacija ne naškodi istrazi - pojašnjava Majić kroz navodni razgovor sa šefom države...

Sudija je ostao bez odgovora, ali su tabloidi bliski vlasti prošle nedelje vrveli od starih novih saznanja o "državnom udaru" i naslova da "Zapad daje 100 miliona za rušenje Vučića", a da "EU ucenjuje Srbiju zbog Kosova".

"Pink princip" na delu

Na vlasti je "specijalni fenomen", ocenila je sociolog Vesna Pešić ističući da je reč o posebnoj vrsti diktature na čijem je čelu ličnost koja "stalno režira nekakve državne udare".
- U Srbiji ne postoji višepartijski sistem, zato što je Srbija i dalje okovana nacionalnim pitanjem koje režim podgreva i time održava stalnu podelu na patriote i izdajnike. Kada tema ne bude bilo Kosovo, biće granica sa Hrvatskom, i to je ta magla kojom se Vučić služi da bi proizvodio konflikt - istakla je Pešić na tribini Nove stranke.
Vučić ima i priču i silu, rekao je na istoj tribini novinar Slobodan Georgijev. Ovaj novinar smatra da je propust "petog oktobra" u tome što je i posle 2000. godine "Pink princip" nastavio da živi, kako kroz tu TV stanicu sa nacionalnom frekvencijom, tako i kroz mnoštvo drugih glasila.
 

Sutra - Poplava izmišljenih vesti u Srbiji (5): Jedno pričaju drugo rade
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online