Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.12.2016.
08:00
S. Sudar - Vesti A

Zbog čega se sve voli Srbija (5): Čačak kao raj

Kazahstanku Kulsiju Omarov sudbina je sa Čačaninom Draganom Gavrilovićem spojila u Rusiji. Upoznali su se na ulici u Moskvi, gde je ona na Lomonosovu studirala ruski jezik i književnost, a on radio za jednu građevinsku firmu.

Privatna arhiva
Grupni portret porodice Gavrilović

- Pisao je divne ljubavne pesme i obasipao me cvećem, što i danas radi - priča Kulsija Gavrilović, koju svi zovu Gulja.

Nepristojna ponuda iz Holandije

- Imala sam ponudu od muža jedne moje rođake, koji je holandski plemić da sa decom pređem da živim u Holandiju, ali mi je dao uslov da se razvedem od Dragana jer je Srbin. Bila je to nepristojna ponuda i bez razmišljanja sam ostala da sa svojim prijateljima zviždim u pištaljke, lupam u šerpe, ispratim bombe. Pa kada mogu dobro sa njima da delim, mogu i kada je loše - kaže Gulja.

U Srbiji živi već tri decenije. Vodi agenciju za prevodilaštvo i preduzetništvo. Iako je rasla u izobilju, nije joj smetalo što je njen suprug iz siromašne porodice. Dragan je, kako kaže, njenoj majci obećao da joj ćerka pored njega nikada neće biti gladna, žedna, gola i bosa. Venčali su se u Moskvi, a potom se rodila i njihova prva kćerka Suzana.

- U Srbiju smo doputovale vozom 1986. godine. Njoj je bilo 15 meseci, a ja sam bila u osmom mesecu trudnoće sa našom drugom kćerkom Milenom. Zato nisu ni hteli da me prime u avion. Dragan nas je čekao na stanici, a potom smo se kolima prevezli do njegovog, a posle i mog Čačka. Dok smo prolazili kroz tunel kod mesta Štavice, ja sam pomislila kao da sam nekada tu bila i taj osećaj me nije prevario. Živeli smo u stančiću od 36 kvadrata koji je uvek bio pun ljudi. To je mojih rajskih 15 godina života. U Čačku sam stekla prijatelje za ceo život i danas ih zovem familijom - priča naša sagovornica, koja je zbog naše administracije morala da se uda za Dragana, i u Srbiji.

Gulja se toliko srodila sa Čačanima, da često u šali kaže kako Srbiju voli više od supruga.

Kulsilja Gulja Gavrilović

- Devedesetih smo kao i svi teško živeli, pa se Dragan, koji je ekspert za klimatizaciju i ventilaciju, vratio da radi u Rusiju. I to traje do danas, a ja eto ostadoh u Srbiji. Iako sada već 12 godina živim u Beogradu, gde su kćerke nastavile školovanje, Suzana je završila pejzažnu arhitekturu, a Milena novinarstvo, često odem u Čačak - kaže Gulja čija je kuća i u Beogradu uvek puna prijatelja.

- Kraj - 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online