Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 31.08.2010.
06:22 >> 12:21h
SarajevoX, Vestionline A

Iran: Karla Bruni je prostitutka

Iranski mediji strogo su kritikovali su suprugu Nikole Sarkozija Karlu Bruni, jer je potpisala peticiju za oslobađanje Sakine Mohamadi Aštijani, žene koja je bila osuđena na smrt kamenovanjem zbog navodne preljube i saučesništva u ubistvu supruga. Jedne iranske novine su otišle tako daleko da su čak prvu damu Francuske nazvale prostitutkom.

Inače, iranske vlasti su privremeno stopirale izvršenje smrtne kazne kamenovanja Sakine Mohamadi Aštijani, dok pravosudni organi ne izvrše dodatne provere. 

Supruga francuskog predsednika je prošle sedmice u otvorenom pismu pružila podršku optuženoj ženi: "Zašto proliti Vašu krv i lišiti Vašu decu majke. Zato što ste živeli, zato što ste voleli, jer ste žena i Iranka? Moje biće to odbija da prihvati".

List “Kajhan”, koji je pod kontrolom iranskog državnog režima, je u uredničkom članku nazvao “prostitutkama” Karlu Bruni-Sarkozi i francusku glumicu Izabelu Ađani, koja učestvuje u kampanji za oslobođenje Iranke osuđene na smrt.

Takođe, iranska državna televizija je optužila bivšu manekenku Bruni-Sarkozi za “nemoral”.

Iranski zvaničnici kažu da je Sakine, majka dvoje dece, osuđena na smrt kamenovanjem pošto je osuđena za preljubu i saučesništvo u ubistvu muža. Presuda je izazvala međunarodne kritike sa pozivima Evropskoj uniji da se uvedu sankcije Teheranu ako izvrši kaznu nad ovom ženom.

Ko je Sakine Mohamadi Aštijani?

Sakine Mohamadi Aštijani

Aštijani je osuđena zbog preljube i navodnog organizovanja ubistva svog supruga 2006. godine. Ona je već kažnjena u maju te godine sa 99 udaraca bičem zbog "nezakonite veze" sa dvojicom muškaraca nakon smrti supruga.

 

Međutim, u septembru 2006, tokom suđenja čoveku koji je optužen da je ubio njenog supruga, drugi sud je pokrenuo slučaj protiv nje zbog preljube na osnovu događaja koji su se navodno desili pre nego što je njen suprug ubijen. Aštijani je proglašena krivom iako je porekla priznanje koje je, kako tvrdi, bilo iznuđeno.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.09.2011. 17:06
i to dobra.
Utorak 31.08.2010. 14:12
Karla jeste raspala kurva, na visokom nivou.
Utorak 31.08.2010. 13:03
@vaginalna samouprava...pa naravno karla je dobro samo-upravljala vaginom i lepo je unovcila...jel' ti to hoces da se izboris za prava na vaginalni marketing?...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online