Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.07.2018.
00:33
G. Gligorević - Vesti A

Flašica vode spasla mi život

Maja Muratović, bivša Sarajka, bila je u nedelju uveče svedok krvoprolića u Torontu i samo pukim slučajem se nije našla u samom epicentru događaja sa tragičnim posledicama. U pucnjavi, o kojoj su i "Vesti" izveštavale, poginule su jedna devojka i desetogodišnja devojčica, ranjeno je 13 ljudi, a i napadač je ubijen u razmeni vatre s policijom.

Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Tek kada se vratila u stan, Maja, koja je u nedelju 22. jula uveče šetala Danfortom u trenutku kada je Fejsal Husein započeo krvavi pir, doživela je šok.

- Tada sam, zapravo, shvatila da sam i ja mogla da se nađem u epicentru i da nastradam! Ali, eto, nije mi bilo vreme da odem. Sveštenik mi je rekao da upalim sveću i da slavim taj dan - priča za "Vesti" Maja kojoj je pucnjava u grčkom delu grada, gde inače živi, vratila teška i bolna sećanja na ratno Sarajevo.

Ona je prethodno prvo izašla u kratku kupovinu i potom odlučila da krene u šetnju. Ostavila je stvari koje je kupila i izašla na ulicu, ali se setila da nije ponela flašu s vodom. I, iako se baš nikada ne vraća po ono što je zaboravila, jer to je neka vrsta njenog sujeverja, ovaj put se vratila.

- Opet ponavljam, nije bilo moje vreme da odem - ističe Maja, a traumu koju je preživela shvata kao još jednu životnu lekciju.

Ona kaže da je bila stotinak metara iza ubice, potpuno u svom svetu, odsutna.

- Ponavljala sam molitvu "Gospode Bože, Hriste naš, pomiluj me grešnu", jer sam u subotu prisustvovala divnom predavanju iz religije na kojoj je predavač govorio i o pravoslavlju. I tako, u svojim mislima i skoro neosetljiva na spoljašnost, hodala sam sporo. Iznenada sam začula pucnjavu. Iako mediji ovde kažu da je ispaljeno dvadesetak metaka, meni je u glavi ostalo da su to bile salve pucnjeva. Prvo sam pomislila: "Ma, to se ulične bande obračunavaju" jer, nažalost, u Torontu to više nije retka pojava. Istovremeno sam znala da to što se čulo nije zvuk petardi, kao što su izjavili mnogi svedoci koji su čuli pucnjavu. Dakle, s tom mišlju da se bande razračunavaju išla sam dalje i tek kada sam čula sirene Hitne pomoći pomislila sam da je možda izveden neki teroristički napad - opisuje Maja za "Vesti" šta se sve događalo.

Ona navodi da se nije osećala neposredno ugroženom.

- Stigla je i policija, baš ih je bilo puno, ali ne tako brzo. Zapravo, meni se učinilo da je prošlo dosta vremena dok nisu došli. Tada nisam osećala da sam u neposrednoj opasnosti, mada je ubica, najverovatnije i prošao pored mene, da bi stigao do tačke gde je počeo da puca. U svemu tome sam u glavi u jednom momentu začula glas svoga oca koji mi je čvrsto i jasno rekao: "Odmah kući!". Tako sam i otišla kući i tek onda shvatila u potpunosti šta se desilo i šta je moglo da bude - priča potresena Maja Muratović.

Grad se promenio

Maja Muratović već 23 godine živi u grčkom delu Toronta i nikad nije bilo nikakvih problema. Danfort je poznata ulica u Torontu, sa brojnim restoranima, kafeima i buticima. To je deo grada koji je poznat po živosti i po tome da ljudi uživaju u šetnji i sedenju po baštama.
- Nažalost, to se, eto, sada promenilo, i inače se Toronto jako menja poslednjih godina, u porastu su ubistva i više nije siguran grad kao što je nekad bio - kaže Maja

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online