Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.08.2017.
18:56
telegraf.rs, Vestionline A

Tramp bi da ograniči broj zelenih karata: Živela "ilegala"

Američki predsednik Donald Tramp i još dvojica republikanskih senatora predstavili su predlog zakona kojim se ograničiava legalna imigracija u SAD, što je jedan od ciljeva iz Trampove predsedničke kampanje.

youtube.com/Spic Studios
Amerika uskoro stavlja "rampu" na ulazak u zemlju: Ne može više svako...

Tramp je, na konferenciji za novinare u Beloj kući, rekao da u SAD decenijama dolaze imigranti sa nižim nivoom obrazovanja i veština, te da će se u novom sistemu, za one koji apliciraju za zelenu kartu, ocenjivati i znanje engleskog jezika.

- Ovaj predlog zakona je dokaz naše borbe za američke porodice, stavlja njihove potrebe i Ameriku na prvo mesto - rekao je Tramp, a prenosi glasamerike.net.

Ovaj zakon, kaže Tramp, ima cilj da zaštiti “radnike iz manjinskih zajednica na čije poslove konkurišu oni koji su tek došli, i da im poveća platu smanjenjem broja nekvalifikovanih radnika koji dolaze u SAD.”

Ranije ove godine, senatori Tom Koton i Dejvid Perdu su predstavili zakonski predlog kojim bi se broj legalnih imigranata smanjio na 500 000 godišnje, umesto million koliko ih stiže u SAD.

Predlog koji još nije prošao Senat, takođe poziva na ograničavanje dolaska članova porodica legalnih imigranata – više neće biti lutrije za zelenu kartu, a i samo njeno dobijanje biće teže nego ranije.

Koton kaže da samo jedan od 15 legalnih imigranata dođe u SAD zbog poslovnih veština koje poseduje, i da bi smanjenje broja niže kvalifikovanih radnika koji dolaze pomoglo da se povećaju životni standard i ekonomski rast.

Podsećamo, DV lutrija - "Diversity Immigrant Visa Program" se sprovodi na godišnjem nivou i reguliše ga američko Ministarstvo spoljnih poslova.

Svake godine se slučajnim izborom dodeli 55 hiljada imigrantskih viza državljanima zemalja koje imaju nizak broj izdatih iseljeničkih viza u SAD.

Pravila za učešće u ovom program su vrlo jednostavna, ali u isto vreme veoma striktna.

Zemlje koje učestvuju u ovom program su podeljene u šest regiona i pravilo je da zemlje koje su u poslednjih pet godina poslale više od 50 hiljada imigranata nemaju pravilo učešća.

Takođe, nijednoj zemlji u regionu ne može biti dodeljeno više od sedam procenata ukupnog broja viza.

Svake godine se u Srbiji prijavi između 20 i 30 hiljada građana, a oko 300 njih dobije na ovoj lutriji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online