Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 12.03.2017.
18:02
sputniknews.com, Vestionline A

Nemci u strahu za svoje vojnike: Bežanija! Jer, ako ih dovhate Turci…

Zbog rastućeg sukoba između Turske i Nemačke zbog nastupa turskih političara na skupovima po Evropi, vladajuća nemačka Hrišćansko-socijalna unija, sestrinska stranka Hrišćansko-demokratske unije kancelarke Angele Merkel, zatražila je povlačenje nemačkih vojnika iz vojnih baza u Turskoj, objavili su danas nemački mediji.

Reuters
Nemački političari zabrinuti da li je moguće garantovati bezbednost za njihove vojnike u bazi Indžirlik

- U trenutno usijanoj atmosferi nije potpuno sigurno može li i želi li turska Vlada da garantuje bezbednost vojnika Bundesvera u Turskoj - rekao je za dnevnik Bild am zontag Florijan Han, portparol za bezbednosna pitanja poslanika Hrišćansko-socijalne unije.

Navodi se da on takođe traži da nemačka Vlada zaustavi sve investicije u vezi sa bazom Indžirlik u kojoj se nalaze nemački izviđački avioni tipa "tornado" i oko 200 nemačkih vojnika koji učestvuju u međunarodnoj misiji kontrole vazdušnog prostora iznad Sirije i Iraka.

Da ne postanu taoci

- Nemačka ne sme da dozvoli da nemački vojnici postanu taoci politike pokazivanja mišića predsednika Redžepa Tajipa Erdogana - zaključio je Han.

Navodi se da je njega podržala i opoziciona stranka Levica. Šefica poslaničkog kluba ove stranke u Bundestagu Zara Vageneht zatražila je povlačenje aviona i posade iz baze Indžirlik, kao i obustavu isporuke naoružanja Turskoj.

Podseća se da su vojnici Bundesvera u Turskoj već jednom postali žrtve politike turske Vlade koja je prošle godine, pošto je Bundestag pokolj nad Jermenima u Prvom svetskom ratu, koji je izvršila turska vojska, proglasio genocidom, zabranila posete nemačkih političara vojnicima Bundesvera stacioniranim u Turskoj.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.03.2017. 19:14
a sta koji ku-rac lojavi drzavnici traze na mitinzima u tudjoj zemlji?el bi lojavci dozvolili da neki strani drzavnik dodje na neki miting koji nema veze sa turskom u njihovoj lojavoj zemlji
Sreda 15.03.2017. 21:13
Због растућег сукоба између Турске и Немачке због наступа турских политичара на скуповима по Европи, владајућа немачка Хришћанско-социјална унија, сестринска странка Хришћанско-демократске уније канцеларке Ангеле Меркел, затражила је повлачење немачких војника из војних база у Турској, објавили су данас немачки медији. „У тренутно усијаној атмосфери није потпуно сигурно може ли и жели ли турска Влада да гарантује безбедност војника Бундесвера у Турској“, рекао је за дневник Билд ам зонтаг Флоријан Хан, портпарол за безбедносна питања посланика Хришћанско-социјалне уније. Наводи се да он такође тражи да немачка Влада заустави све инвестиције у вези са базом Инџирлик у којој се налазе немачки извиђачки авиони типа „торнадо“ и око 200 немачких војника који учествују у међународној мисији контроле ваздушног простора изнад Сирије и Ирака.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online