Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 12.02.2017.
18:02
Vestionline A

Štajnmajer: Nemačka je sidro nade za svet

Frank Valter Štajnmajer izabran je za novog predsednika Nemačke, a posle objavljivanja rezultata glasanja u parlamentu poručio je da će se zalagati za dijalog i demokratiju u sadašnjim burnim vremenima, ali i da će stati na put rastućim populističkim tendencijama.

Reuters
Nemačka je dobila novog predsednika, Franka Valtera Štajnmajera, koji obećava demokratiju i bolje sutra

- Budimo hrabri, jer onda ne moramo da se bojimo budućnosti - istakao je on, prihvatajući petogodišnji predsednički mandat, prenosi AP.

Štajnmajer je rekao i da se svet suočava sa teškim vremenima, ali da Nemačka, kao funkcionalna demokratija, ima odgovornost da se bori za stabilnost.

- Nije li zapravo divno što je ova Nemačka, naša teška otadžbina, što je ova zemlja za mnoge postala sidro nade u svetu, nakon što je prevazišla ratove i totalitarizam - konstatovao je novi predsednik.

On je, takođe, obećao da će se suprotstaviti "svima onima koji misle da u svetu koji postaje teži rešenja moraju postati jednostavnija", prenosi AFP.

- Odgovori će ostati teški, a ja mislim da se najbolji odgovori mogu naći u demokratiji - istakao je Štajnmajer u izjavi televiziji ARD ubrzo nakon glasanja.

Nemačka kancelarka Angela Merkel među prvima je čestitala Štajnmajeru izbor za predsednika i izrazila uverenje da će on biti odličan u toj ulozi i da će imati podršku velike većine naroda.

- Imam poverenja u njega kao predsednika naše zemlje u ovim teškim vremenima… Ovo je dobar dan za Nemačku - istakla je ona, prenosi Rojters..

POVEZANE VESTI

Subota 18.02.2017. 19:49
Потомци фа-шиста опет лажу....... ?!
Subota 18.02.2017. 19:49
Да ви сте последње сидро наде за глобални фа-шизам који је остао без уточишта у Сједињеним државама после доласка Трампа. Једино ви можете одржати светску владу у животу и дати им наду да ће се поново издићи изнад националних супер држава какве су САД, Русија, Кина. Надамо се да вам то ипак неће поћи за руком, и да ћете доживати судбину првог, другог и трећег рајха.
Subota 18.02.2017. 19:50
Nemacka bi trebala biti i mogla bi biti sidro nade za mir , ali nije . Nemacka je izazvala i pogurala raspad SFRJ , secesiju Kosova, krsenje dejtonskog mirovnog sporazuma za BiH , najmanje dozvoljava,a mozda i odobrava i podstice fa-sizam u Hrvatskoj,odobrava haos u Ukrajini i pojavu anarhije i fasizma.Sve to cini Nemacka ,uz njenu ulogu u dva prva rata ,pokazuje da Nemacka ipak nije siguran bedem za realan i pravedan mir. Uz navedeno Nemacka je ucinila velike politicke greske po pitanju migranata,po pitanju jacanja radikalizma na Balkanu , i po nekim drugim pitanjima. Mnogi teoreticari ,analiticari , su pisali da je Nemacka sigurnija od Britanije , kao stabilan oslonac za razvoj mira i bezbednosti ,kada s emisli na Evropu i Balkan.Cinjenica je da su Britanci sami sebe izopstili kao siguran faktor , jer im s e ne moze verovati , ali pitanje je koliko su Nemci pouzdani , za realan dogovor .Po pitanju Balkana kljucni problem je sto su narodi/elite proimitivni , malo obrazovani , nesposobni da sagledaju realne interese , realne opasnosti i realnu zastitu .Kada bi ovi narodi znali da s e dogovore ,oko teritorije /granica, te da se zajednicki zastite , a da sopstvene resurse upotrebe za svoj razvoj , to bi bila teritorija drzava, dobra za zivot .Ali ovo je teorija koja se nemoze sprovesti .Hrvati potpuno zavisni od , Muslimani isto , Srbi su najvise svoji .Tako satnje odgovara nekome , ali ljudima ne.Srbi moraju saciniti pismene ugovore o zastiti granica i slobode sa Rusijom i SAD .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online