Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 31.01.2017.
12:53
Sputniknews, Vestionline A

Kremlj: Ukrajina izvršila agresiju na Donbas

U Kremlju su veoma zabrinuti zbog zaoštravanja situacije na liniji razdvajanja u Donbasu, gde je ukrajinska strana izvršila agresiju protiv ustanika, izjavio je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Tanjug/AP
Peskov: Agresija sa nekim ciljem

- U Kremlju su veoma zabrinuti zbog događaja na liniji razdvajanja - rekao je Peskov novinarima.

Prema njegovim rečima, postoje proverene informacije koje svedoče da su paravojne fomacije juče preduzele napad na teritoriju pod kontrolom DNR i LNR.

- One su prešle liniju razdvajanja uz podršku artiljerije. Ustanici u Donbasu su morali da pruže otpor u području Avdejevke, morali su da vraćaju zauzetu teritoriju. Taj napad je bio prekinut. Mi veoma žalimo što su u tom napadu, koji je izveden protiv ustanika Donbasa, poginuli ljudi i sa jedne i sa druge strane - naveo je on.

Peskov je naveo da ne misli da Kijev kontroliše takve odrede, ali su prilikom napada u Donbasu odredi dobili podršku ukrajinskih oružanih snaga. Prema njegovim rečima, te agresivne akcije organizuje ukrajinsko rukovodstvo "sa nekim ciljem".

- Očigledno, radi se o pokušaju da se skrene pažnja sa nečeg drugog - dodao je on.

- Napad na ustanike u Donbasu koji je preduzet juče pokazuje nespremnost predsednika Ukrajine Petra Porošenka da izvršava Minski sporazum - smatra predstavnik Kremlja.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.02.2017. 21:08
Očigledno je da vlast u Ukrajini koju čini sprega tajkuna i neonaci-sta(koji su zapravo privatna armija tajkuna) želi da kroz neprestano podgrevanje mržnje i sukoba sa Rusima skrene pažnju osiromašenih masa sa onih koji su faktički privatizovali i opustošili Ukrajinu.Ukrajinska vlast menja nasilno jezik,želi da ćirilicu zameni latinic-om,a sve sa ciljem da se sirovom mržnjom prema svemu ruskom zamagčli pravo stanje stvari u Ukrajini.Slične metode koristi i vlast u Crnoj Gori i prodsto je neverovatna sličnost izmedju ova 2 režima.
Nedelja 05.02.2017. 21:08
Poginulo je mnogo vise , samo na potezu Avdejevka 78 poginulo, 76 ranjeno.Napad je izvrsen na celom delu juzne granice DNR. Prethodnih 7 dana DNR je gadjana 4531 puta iz raznih topovskih,minobacackih i raketnih orudja . Video sam kartu dejstava. Ima i civilnih zrtava.
Nedelja 05.02.2017. 21:08
Banderovci ne miruju, očigledno provociraju reakciju Trampa, onako "na brzinu" da gu uvuku u sukob pre nego što se sam odredi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online