Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 30.01.2017.
19:22
b92, Vestionline A

Tramp je ovim potezom dao municiju Islamskoj državi

Donald Tramp je jednim potezom olovke dao veliku propagandnu pobedu Islamskoj državi, smatra bivši šef kabineta ministarstva odbrane i CIA Džeremi Beš.

Reuters
Jedan potez menja sve

- Protivterorizam zahteva fokus, zahteva da pratite tragove, osujećujete planove, a ako celo civilno stanovništvo stavite pod sumnju onda niste usmereni na pravu pretnju. Ovako je potezom olovke predsednik dao ID-u veliku propagandnu pobedu, a oni sada na društvenim mrežama podstiču ljude da napadnu Ameriku - rekao je Beš za mrežu NBC.

Kritikujući kontroverznu odluku Donalda Trampa da zabrani ulaz u SAD građanima sedam muslimanskih zemalja, Beš je rekao i da "to nije način da Amerika postane bezbednije mesto". 

Njegova izjava stiže istovremeno kada i informacije o aktivnostima i "slavlju" terorista na društvenim mrežama, ali i poruka samog Trampa na Tviteru da ne vidi problem u odluci. 

- Probleme na aerodromima stvaraju demonstranti i suze senatora (Čaka) Šumera. Sekretar (za nacionalnu bezbednost Džon) Keli kaže da sve protiče u najboljem redu sa veoma malo problema. Učinimo Ameriku ponovo bezbednom - poručio je Tramp. 

Tramp je rekao i da je samo 109 od 325.000 putnika zadržano na saslušanju i da nije mogao ranije da unapred najavi odluku jer bi "zli ljudi pohrlili u SAD pre njenog uvođenja". 

- Ima mnogo zlih ljudi! - naveo je Tramp. 

Analitičarka NBC Nikol Valas smatra da je Trampova odluka destabilizovala ionako uzdrmanu političku situaciju u SAD. 

- Čak i ako podržavate zabranu imigraciju iz ovih zemalja, koja nije logična, jer odande nikada nije stizao terorizam, mora se reći da je njena implementacija bila ne baš metodična - kaže Valas.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.02.2017. 19:49
Odluka Trampa jeste problematična ako se čitave države stavljaju u isti koš sa onima koji bi da pale vatre, ruše i ub-ijaju, ali je na neki način i racionalna i provocira otvaranje karata i pokušaje ubacivanja drugih aduta onih koje pogađa ova zabrana. Kada se nekome poremeti nešto što je uhodano, te mora na brzinu da menja navike i proverene puteve, prave se greške i u potrazi za novim kanalima se otvaraju i nove mogućnosti za otkrivanje onih koji sa lošim namerama dolaze bilo gde, pa i u SAD.Problem je i za Beša i slične jer ističe njihovu ulogu.
Nedelja 05.02.2017. 19:49
To su bajke za malu decu. Nije tako komplikovano. Pitajte Arape i oni ce vam objasniti. Oni , srednji i nizi slojevi,vec 70 godina zive u teroru. Teror je skoro iskljucivo britansko-americki. U poslednjih 30 godina iskljucivi americki i proteze se od Sevrne Afrike do Pakistana. Decu su im Amerikanci "poslali" u Islamiste - protiv zelje roditelja. Islamizam, to je Islam u stvari. Oni nemaju resenje. Zele stabilne drzave jedno vreme, a kasnije ce se ekonomskim povezivanjem polako izvuci iz tog pakla. Amerika treba d apomogne da se ugusi Islamizam. S Rusima. nema drugog resenja. A posla ce biti, oni su sigurni. Eto, tako misle oni s kojima sam razgovarao. Kazu Tramp nece biti gori, a mozda ce biti i bolji.
Nedelja 05.02.2017. 19:50
Tako se,u sukobu interesa,izmedju dve grupe prodavaca oruzja iz SAD,osvaja i kolonizuje svet!Pokrecu se kolonijalni ratovi i povecava profit ugladjenih kriminalaca iz senke koji prodaju oruzje svojim gradjanima i kontrolisu SAD!Gdja Hilari pomogla je da se Saudijskoj Arabiji proda oruzje za 59 milijardi dolara,a SAUDIJCI su,polutajno uz ID!Republikanci su,pre toga osvojili IRAK i stvorili prostor i uslove za stvaranje ID!A sada ce da "guse" i terorizam novim represalijama i kolonijalnim ratovima i zaradjuju!Nece mucenje u Guatanamu da zaustavi terorizam i bombase samoubice!Samo ce da raspali jos vise opravdanu mrznju prema IMPERIJI i fasizmu iz SAD!Ove kriminalce iz SAD moze da zauzda i kontrolise samo gdin Putin!Gdin Tramp je za samo nekoliko dana pokazao svoje pravo lice,on sigurno ne voli gdina Putina,ali se plasi da se RUSIJA ne stavi,kao protivnik i posrednik , uz sve muslimane ,protiv SAD!TO bi i unistilo IMPERIJU i lako izavalo novi svetski rat!Gdin Tramp je vrlo opasan igrac!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online