Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 30.01.2017.
00:55
sputniknews.com, Vestionline A

Američki giganti protiv Trampove uredbe o imigrantima

Direktori nekih od najvećih američkih kompanija pridružili su se kritici uredbe američkog predsednika Donalda Trampa o izbeglicama, prenosi portal "Mešebl".

Reuters
Američke kompanije su stale na stranu migranara u SAD-u

- "Epl" ne bi postojao ni bez imigranata, a kamoli napredovao i rastao, kao sada - izjavio je izvršni direktor Tim Kuk.

Kuk je istakao da je nova Trampova uredba direktno pogodila neke zaposlene i da će kompanija sve učiniti da im pomogne.

On je dodao da je korporacija već stupila u kontakt sa Belom kućom i pokušala da objasni koji će biti negativni efekti uredbe.

Direktor kompanije "Uber" Trevis Kalanik takođe je izrazio zabrinutost zbog politike predsednika i izjavio da su njegovi radnici na udaru.

Kalanik je rekao da se ova uredba direktno tiče "hiljade vozača".

Kritici su se pridružili i direktor "Netfliksa" Rid Hejstings i "Tvitera" Džek Dorsi, koji su izjavili da su "njihove kompanije postale uspešnije zato što za njih rade imigranti".

- Nova uredba nanosi štetu ekonomiji i nije humana - rekao je Dorsi.

Ranije je osnivač "Fejsbuka" Mark Zakerberg izjavio da je "SAD zemlja imigranata i treba da bude ponosna na to".

Predsednik SAD Donald Tramp je izvršnom uredbom stavio van snage nacionalni program za sirijske izbeglice i suspendovao program izdavanja viza.

Prema ovoj uredbi, državljanima šest zemalja - Irana, Iraka, Sirije, Jemena, Sudana, Somalije i Libije - vize neće biti izdavane u naredna tri meseca, dok je sirijskim izbeglicama ulazak zabranjen na neodređeno vreme.

Tramp je uredbu obrazložio time da želi da spreči da "radikalni islamski teroristi" ulaze u SAD.

POVEZANE VESTI

Petak 03.02.2017. 21:27
U Americi je lakše doneti odluku o bombardovanju (Srbije, Libije, Irana , Iraka, Sirije, Avganistana, .......) nego o proterivanju terorista.
Petak 03.02.2017. 21:28
Tramp je najobicniji populisticki demagog, bas onakav kakvog prosecan Srbin voli. Zato i biraju koga biraju. Razlika je sto to u Americi nece proci. Ovde postoje demokratske institucije. A da Trampa podrzava 60% ljudi je potpuna laz. Ja nisam jos sreo nikoga u Minesoti koji se ne grozi ovog nesrecnika. Samo sacekajte, za dve godine su izbori za kongres, proci ce ko bos po trnju.
Petak 03.02.2017. 21:28
To može sprečiti ulazak državljana tih zemalja ali ne i terorista, a to je bio osnovni motiv takve odluke.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online