Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 09.01.2017.
16:43
blic.rs A

Hilari je izgubila jer je namestila izbore?!

Osnivač VIkiliksa Džulijan Asanž u ponedeljak održava konferenciju za štampu na kojoj je odgovarao na optužbe koje su na njegov račun izneli Barak Obama i CIA, a tiču se navodnog hakovanja američkih predsedničkih izbora.

Reuters
Namestila sama sebi poraz: Hilari Klinton

Američke obaveštajne službe optužile su ruske hakere da su "umešali prste u predsedničke izbore u SAD", doprinevši pobedi Donalda Trampa nad Hilari Klinton.

Džulijan Asanž je odgovorio da se "masovna histerija" u SAD odvija po sistemu "mnogo buke bez dokaza", te da sem priče o navodnom hakovanju, javnosti nije predočen nijedan jedini dokaz o navodnom uticaju na izbore u SAD.

Asanž se dotakao i mejlova Hilarinog šefa kampanje Džona Podeste, koje je VIkiliks počeo da objavljuje u martu 2015. godine.

- Tramp tada nije bio ni na političkom horizontu, a niko živ nije znao da će Tramp biti ozbiljan kandidat na izborima. Čak ni mi iz Vikiliksa to nismo znali - rekao je Asanž, odbacivši tvrdnje američkih demokrata da je POdesta hakovan zbog Trampa.

Asanž je rekao da "čak i da je moguće da su ruski hakeri uicali na izbore u SAD, to nikako nije mogla da naredi ruska Vlada".

CIA nema dokaza

Osnivač VIkiliksa je podsetio na lažna svedočenja Done Brazil, američki politički analitičar i bivša predsedavajuća Nacionalnog komiteta Demokratske stranke SAD, koja je svedočila o navodnim fabrikovanim izveštajima Vikiliksa, iako se nakon toga pokazalo da je "svaka reč koju je sajt objavio tačna".

- Imate jednu ogromnu propagandu koja se širi sa svih strana, i koja prosečnom Amerikancu ne dozvoljava ništa sem da misli kako su Rusi hakovali izbore i doveli Trampa na vlast.

- Naši izvori došli su direktno iz Demokratske partije SAD. Nisu nam ih dali Rusi, već su naši izvori razočarani zvaničnici američke Vlade i partije koja je nominovala Hilari Klinton na nedavnim izborima - rekao je Asanž, dodavši da je to sve što će reći o svojim izvorima, o čijoj kredibilnosti dovoljno govore "tačne informacije koje su predočili javnosti".

On je rekao da je izveštaj CIA napravljen tako da ima isključivo politički efekat, te da je za politizaciju američkih obaveštajnih službi zaslužna administracija Baraka Obame.

- Količina dokaza u tom izveštaju ravna je nuli - rekao je Asanž.

Nagrada od 30.00 dolara

Asanž je takođe rekao da je "Vikiliks izuzetno zabrinut za svoje izvore".

- Da je naš izvor zaista Rusija, kako SAD pokušavaju da impliciraju, mi ne bismo bili zabrinuti. S obzirom da nam informacije daju ljudi iz američke administracije, možete da shvatite zbog čega brinemo - rekao je osnivač VIkiliksa.

Zatim se osvrnuo na Hilari Klinton i priču o "navijanju za Trampa".

- Što se Trampa tiče, pojavila se zanimljiva situacija u kojoj se stanovništvo SAD okrenulo protiv elite. Kada elita prestane da sluša narod, narod prestane da sluša elitu. Što se Hilari Klinton tiče, ona je izgubila jer je namestila izbore protiv Bernija Sandersa - rekao je Asanž, dodavši da Vikiliks nudi 30.000 dolara svakome ko im da dokaze da Obamina administracija uništava tragove o nameštanju protiv Sandersa.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.01.2017. 21:48
Америчка баба- вјештица....Грдана Клинтон !!!
Sreda 11.01.2017. 21:51
Sve logično i verujem ovom čoveku.Hilari laze.Sanders je,po svemu vidjenom,bio najbolja opcija za USA.Tramp?Ako istraje u utvrdjivanju odgovornosti onih koji su sejali haos u svetu,onda će ispuniti očekivanja i sveta i amerikanaca .Samo se tako moze oprati brljanje i samo tako USA mogu zauzeti poziciju koja im pripada,obzirom na vojnu i ekonomsku snagu.U suprotnom ide dalje urusavanje ugleda a samim tim i moći.
Sreda 11.01.2017. 21:51
Covek je u pravu. Ovi drugi lazu svaku rec jer imaju medije pod sobom. Sloboda stampe je nesto sto u severnoj americi ne postoji, samo se hvale sa tim, ali realno je mrtvo slovo na papiru. Vladaju lazima vec godinama, ne znam sta ce biti sad kad dodje Tramp. Prvo treba da raskrinka system laganja naroda. To bi mu povratilo ugled, jer su ga ovi ocrnili gore nago nas devedesetih. Cak ga I glumci juce osudise, a ne pitaju se kakvo je to informisanje sada. Tramp nije protiv imigranata, pa zena mu je slovenka imigrant. Meril Strip je nasela na lazi medija, ili je I ona deo elite.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online