Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 30.12.2016.
19:55
Vestionline A

Ukrajina odlučila: Rušimo sve ruske avione na našem nebu

Kabinet ministara Ukrajine doneo je odluku da ukrajinska armija sme da gađa svaki ruski avion u njenom vazdušnom prostoru.

Ministry of Defence of the Russian Federation
Ukrajina preti ruskim nebeskim aždajama

Sada komandiri dežurnih aviona lovaca, helikoptera, brodova i PVO snaga Ukrajine imaju dozvolu da samostalno bez dodatnih konsultacija sa vrhovnom komandom otvaraju vatru na vazduhoplove drugih zemalja koje narušavaju vazdušni prostor Ukrajine, rečeno je u ukrajinskom Ministarstvu odbrane 28. decembra.

Ukrajinskoj avijaciji, floti i PVO su sada odrešene ruke u slučaju da primete vazduhoplove drugih zemalja u svom vazdušnom prostoru, a ova odluka je doneta zbog tzv ''hibridnog rata'' protiv Rusije, a odluku je medijima saopštila služba za medije Kabineta ministara.

Ipak, prema ovom rešenju Kabineta ministara ukrajinska armija ne sme prvim pucnjem da obara strane letelice, već posle upozoravajućeg artiljerijskog pucnja.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.01.2017. 19:56
A cime ce ih gadjati? Ukrajina poseduje oko dvadesetak ispravnih aviona MiG-29 i Su-27 i to starije modele koji nemaju sanse protiv ruskih aviona, tek da ne pominjem da ukrajinci nemaju moderne rakete vec koriste sovjetske R-27 koje su se pokazale kao katastrofalni promasaj. Jedan ruski avion moze da srusi sest ukrajinskih aviona odjednom.
Utorak 03.01.2017. 19:57
Ukrajina ima ruske starije sisteme S-300, iako stariji modeli ipak vrlo kvalitetni, a tu su i Buk sistemi sa kojima su srusili malezijski boing iznad Donbasa. Jesu oni neodgovorna gomila nesposobnjakovica, ali im je ipak ostalo nesto kvalitetnog oruzja iz te zajednice sa Rusijom. A svaka drzava je vrlo opasna gde se nezna ko za sta odgovara, gde vlada nema kontrolu nad odredjenim naoruzanim grupama, gde svaki tajkun ima svoju vojsku i svoje interese. Puca ko na koga hoce i niko nikome ne odgovara. Porosenko je obican pajac kojeg je zapad uvukao u rat protiv Rusije na koji Rusi nisu nasjeli, i on je sada ko riba u plitkoj vodi, malo na skrge pa malo na suvo.Postoji teoretska mogucnost da uskoro pobjegne u Rusiju, jer se na zapad se ne usudi, jer se zna kako se zapad obracunava sa onima koji previse znaju, a imaju milione u njihovim bankama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online