Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 19.12.2016.
08:51
Vestionline A

Tramp odbrusio Kinezima: Zadržite dron koji ste nam ukrali!

Kinesko Ministarstvo odbrane saopštilo je da će vratiti malu američku naučno-istraživačku podmornicu na daljinsko upravljanje koju je pre dva dana zaplenila u Južnom kineskom moru, ali je novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp poručio Pekingu da može da je zadrži.

Reuters
Tramp nastavlja verbalni rat sa Kinom

- Ne želimo da nam vrate "dron" koji su nam ukrali. Neka ga zadrže - napisao je Tramp na Tviteru.

Pošto je Pentagon ranije saopštio da je s Kinom "postigao sporazum o vraćanju drona", Trampova poruka je nagovestila mogućnost daljeg produbljivanja tenzija između Pekinga i Vašingtona, već izazvanog nedavnim Trampovim stavom o Tajvanu koji je uvredio Peking.

Kineski ratni brod je u četvrtak u Južnom kineskom moru zaplenio malu podmornicu za koju je Pentagon naveo da pripada američkom brodu za okeanska istraživanja, a potom uputio diplomatski protest i zvanični zahtev za vraćanje plovila.

Portparol kineskog Ministarstva odbrane Jang Judžun rekao je  da je u Južnom kineskom moru u četvrtak primećen "neidentifikovani uređaj" i dodao da ga je kineski brod zaplenio radi "ispitivanja i provere kako bi se sprečila opasnost po bezbednost plovidbe".

Judžun je naveo da je, pošto je utvrđeno da se radi o američkom podvodnom plovilu bez posade, Peking odlučio da uređaj vrati Vašingtonu.

Portparol Pentagona Piter Kuk potvrdio je da je sa Kinom "postignut sporazum o vraćanju plovila", ali je Tramp posle mitinga na kojem je svojim pristalicama zahvalio što su glasale za njega, na Tviteru kritikovao dogovor.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.12.2016. 19:46
Podvodni dron, koji je zaplenila kineska mornarica, samo je "vrh ledenog brega" američkog vojnog nadzora u Južnom kineskom moru, ocenio je zvaničan list Komunističke partije Kine Pipls dejli. "Dron koji se pojavio u Južnom kineskom moru samo je vrh ledenog brega u američkoj vojnoj strategiji na Kinu", navodi se u komentaru tog državnog medija.
Sreda 21.12.2016. 19:47
Malo vam zalutala igracka, braco Amerikanci? Vratice vam je, samo da je lepo iskorpiraju, pa cete opet moci da se igrate ;) ipak je daleko od kuce odmakla, zar vas nije bas ni malo sramota?
Sreda 21.12.2016. 19:46
Tramp je ranije na Tviteru oštro reagovao na vest o američkom podvodnom dronu koji je kineska mornarica zaplenila u Južnom kineskom moru. "Kina ukrade istraživački dron mornarice SAD u međunarodnim vodama - iščupa ga iz vode i odnese u Kinu u činu bez presedana", tvitovao je Tramp.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online