Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 15.12.2016.
20:49
Vestionline A

Francuzi u šoku - evo ko su uhapšeni teroristi!

"Pre mesec dana, u Strazburu, francuska policija je u velikoj akciji razbila terorističku ćeliju i uhapsila tri fanatika koji su planirali veliki napad negde u Francuskoj. Takve vesti su u Francuskoj gotovo svakodnevne, antiterorističke jedinice imaju pune ruke posla, ali ipak ovaj slučaj iz Strazbura odudara od ostalih", piše "Njujork Tajms".

Reuters
Uspešnom akcijom francuske policije uhapšeni su teroristi koji su planirali teroristički napad u centru Pariza

Naime, kada su vlasti otkrile ko su uhvaćeni teroristi, pao im je mrak na oči.

Jedna osoba je popularni asistent u osnovnoj školi, drugi terorista je vredni radnik u skladištu, a treći uvek nasmejani i prijateljski nastrojen prodavac voća i povrća.

Svi oni su prijatelji iz detinjstva koji su odrasli u tihom i mirnom kvartu, komšije su ih obožavale, nikad nisu imali ni najmanjih problema.

Naravno, kada su uhvaćeni, nisu imali ni bradu, niti bilo kakve odevne i verske predmeta koji bi ih povezivali sa ID-om.

I za razliku od ostalih terorista koji su živeli na marginama i bili siromašni, oni su imali para i stabilne poslove.

Dakle, ni malo nisu odudarali od ostalih Francuza, i to je ono što najviše muči francuske istražitelje.

Kako su radikalizovani? Kada? Šta ih je navelo da se okrenu na "drugu stranu"? I najvažnije pitanje - kako ih otkriti u budućnosti?

- Niko ništa nije video, niko nije ni posumnjao u njih! Ovo je užasno uznemiravajuće, to je znak da opasnost može doći u svakom trenutku od bilo koga - rekao je gradonačelnik Strazbura Olivije Bic.

- Pazite, ti ljudi su deo francuskog društva, nisu na marginama. Moramo biti oprezni - poručio je on.

Na dan hapšenja u francuskoj policiji je vladala euforija.

Obavestili su javnost da su sprečili smrtonosni teroristički napad, za koji su uhvaćeni imali naredbu da ga izvrše - odmah!

- Ćelija je dobila naredbu da nabavi oružje. Naredba je stigla iz Sirije ili Iraka - rekao je francuski tužilac Fransoa Molins dodavši da je povezanost "momaka iz komšiluka" i ID-a otkrivena nakon opsežne i komplikovane akcije u kojoj su učestvovali "policajci na tajnom zadatku".

Vlasti nisu otkrile imena uhvaćenih, samo se navodi da su se najmanje dvojica pokušala dokopati Sirije,  ali dalje od Turske nisu stigli...

- Istraga je trajala osam meseci. Nažalost, mediji su otkrili imena policajaca koji su se infiltrirali u grupu i veliko je pitanje jesmo li zadatak odradili do kraja... -  kaže izvor.

Prošlog vikenda u Strazburu je uhvaćen još jedan osumnjičeni terorista koji je navodno imao plan da napadne Božićni sajam u centru Pariza.

POVEZANE VESTI

Petak 16.12.2016. 08:36
svaki musliman je terorista ili potencijalni terorista .
Petak 16.12.2016. 10:39
Prc Milojko!!hhahahahhaha
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online