Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 19.10.2016.
16:50
Vestionline A

Putin traži Erdoganovu pomoć u Alepu

Predsednik Rusije Vladimir Putin tražio je pomoć Turske u uklanjanju ekstremista Fronta fatah al-Šama, nekadašnjeg Nusra fronta, iz Alepa, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Reuters
Zajedničkim akcijama protiv Nusra fronta: Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan 

Erdogan i Putin su razgovarali u utorak, pre nego što je Rusija objavila privremeni prekid vazdušnih napada.

Erdogan je izjavio da su razgovarali o sporazumu o saradnji u uklanjanju "Nusra fronta iz Alepa i obezbeđivanju mira za stanovnike Alepa".

Turski predsednik je upozorio na mogućnost priliva najmanje milion ljudi u Tursku u slučaju kretanja stanovništva iz Alepa.

- Ne možemo da platimo tu cenu. Oni koji podstiču to, moraju sesti i razgovarati s Turskom - rekao je Erdogan.

"Pojedine snage" pokušavaju da drže Tursku dalje od operacija oslobađanja Mosula, jer je njegova zemlja pokvarila planove o promeni verske ravnoteže u regionu, izjavio je Erdogan.

On je u obraćanju lokalnim zvaničnicima u Ankari rekao da je "scenario za Mosul rasplamsavanje verskih sukoba" i dodao da je Turska odlučna da bude deo operacije kako bi sačuvala svoju stabilnost.

- Naša pozicija nema veze sa kršenjem suvereniteta Iraka niti bilo kojom poslednjom namerom. Mi želimo da budemo prisutni gde god je potrebno da bi smo sačuvali svoju slobodu i budućnost, a u ovom trenutku to mesto je Mosul i bićemo u Mosulu - naveo je Erdogan.

Turski predsednik takođe je ponovio da su se SAD složile sa učešćem turske avijacije u međunarodnoj vojnoj koaliciji pod vođstvom američkih snaga i dodao da se radi na jačem uključivanju Turske u akcije koalicije.

Erdogan je dodao da je njegova zemlja prihvatila 300.000 izbeglica iz Iraka i upozorila iračku vladu da ne rizikuje da "izgubi tursko prijateljstvo".

- Nikada nećete naći takvog prijatelja. Ako pogazite to prijateljstvo, vi gubite - poručio je Erdogan.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.10.2016. 17:13
- Naša pozicija nema veze sa kršenjem suvereniteta Iraka niti bilo kojom poslednjom namerom. Mi želimo da budemo prisutni gde god je potrebno da bi smo sačuvali svoju slobodu i budućnost, a u ovom trenutku to mesto je Mosul i bićemo u Mosulu - naveo je Erdogan....................Izgleda da se Turska pocela igrati Amerikanaca. Hoce li braniti svoju slobodu u Grckoj, Bosni, Kosovu i Metohiji... Ostaje da se vidi???
Sreda 19.10.2016. 20:56
ko će pomoći ako ne dragi prijatelj erdogan poturčeni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online