Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 11.10.2016.
08:26
sputniknews.com, Vestionline A

"Glavna pretnja su nam Ruska pravoslavna crkva i Islamska država"

Odbor Evropskog parlamenta za spoljne poslove pozabavio se problemom propagande protiv zemalja EU, označivši kao najgore rivale - Rusiju i terorističku organizaciju Islamska država.

Reuters
Ruska crkva označena kao neprijatelj

Među glavnim alatkama Kremlja posebno se navode televizija RT, novinska agencija "Sputnjik" i RPC. Poslanici EP smatraju da bi suprotstavljanju ovakvom uticaju pomoglo upozorenje građana o trenutnoj informativnoj obradi i povećavanju njihove političke pismenosti.

"Ruske vlasti aktivno koriste širok spektar instrumenata, uključujući višejezične televizije (kao što je RT), novinske agencije, društvene i religijske grupe (uključujući Rusku pravoslavnu crkvu, društvene mreže i internet botove) da bi izazvale zapadne vrednosti, podelile Evropu i našle podršku u zemlji", navodi se u saopštenju Odbora EP.

U Evropskom parlamentu istovremeno smatraju da je neproduktivno kontrapropagandom odgovarati na propagandu. Veći efekat u ovom slučaju, prema mišljenju poslanika, jeste informativno-obrazovni rad sa građanima EU u cilju povećanja njihove pismenosti i proširivanje mogućnosti za kritičku analizu medijskih poruka.

Saopštenje o usvojenom dokumentu komentarisao je član odbora Državne dume Rusije za poslove ZND, evroazijskih integracija i veze sa sunarodnicima Vasilij Lihačov. On smatra da novi nacrt rezolucije predstavlja još jedan pokušaj da se naškodi ugledu Rusije.

- Poslednjih nekoliko dana traje sveobuhvatni napad na Rusiju u nekoliko pravaca. Upotrebljavaju se svakakve priče kojima može da se naudi ugledu Rusije, a posebno u javnom prostoru. Bilo da je to vojna tema, pitanja privrede, sankcije. A sada su se dotakli oblasti propagande - izjavio je Lihačov.

- Evropski parlament je jedna od najjačih političkih organizacija u savremenom svetu koja se bavi rusofobnom teorijom. Rusofobija je tamo već odavno motiv ujedinjenja svih onih snaga koje nisu zainteresovane za stvaranje pravog evropskog bezbednosnog sistema. Te snage se protive ekonomskom prostoru od Lisabona do Vladivostoka - istakao je Lihačov.

Međutim, on je izrazio uverenje da takvi postupci neće postići mnogo efekta i da će podići kratkoročnu buku.   

POVEZANE VESTI

Utorak 11.10.2016. 11:13
Шта Ми имамо онда да тражимо у вражијој ЕУ када они Православну цркву оптужују за све лоше.Нећемо у сатанистичку творевину ЕУ!
Četvrtak 13.10.2016. 19:51
EU je odavno poludela. Tačnije, nikada nije ni bila normalna… Pre Hrista, puna ljudoždera, pa divljaka, pa Karlo „veliki“ (kreten), pa Hitler, pa Napoleon, pa monstruozne kolonijalne vladavine, pa revolucije, jeresi…, NEMA KRAJA! Naravno, evropa nekada nije ni bila ova zapadna, već samo Balkan… Svejedno. Tako da nam ne bude žao, kada Rusi uskoro naprave od nje čvarke. Matora kurfa je već 1000 godina uništavala svet, uskoro je tom ludilu kraj. Totalno su poludeli.
Četvrtak 13.10.2016. 19:53
A da li to podizanje svesti podrazumeva i kriticko gledanje zapadne propagande za koji u samo poslednjih 15 god. ima previse primera, a svi su sluzili kao pokrice agresija koje su zapadne zemlje sprovodile pocev od nas pa dalje na Bliskom istoku i po Aziji jos od Korejskog rata pa dalje.... licemerni predlog kreatora zppadne propapgande. Jos licemernije je poredjenje RU sa propagandom terorista koje naoruzava taj isti zapad. Neka se prvo kao kritika zapasne propagande postavi potanje odakle teroristima svo to naoruzanje za 5 god rata u Siriji i Iraku? Zbog cega zapad priprema 100 mil. evra pomoci NGO koja se naziva Beli slemovi u Siriji, novac dovoljan za formiranje armije a ne pruzanje medicinske pomoci gradjanima i to na teritoriji pod okupacijom terorista!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online