Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 13.09.2016.
14:50
B. Živančević - Vesti A

Od kada ih Ameri tamane, oni se samo množe

Evo prođe 15 godina od kada su se, prema zvaničnoj američkoj verziji, 11. septembra 2001. godine teroristi Al Kaide avionima "zakucali" u simbole američke ekonomske i vojne moći u Njujorku i u Vašingtonu, usmrtivši tom prilikom skoro 3.000 nedužnih ljudi. Amerika je samo mesec dana kasnije objavila bespoštedni rat terorizmu, otvarajući Pandorinu kutiju zla, očaja i smrti za sve koji ne žive na tlu SAD.

Reuters
Batalite se više Ameri ćorava posla

U narednih par godina su Amerikanci, u toj borbi sa teroristima, sa svojim vernim saveznicima iz Evrope devastirali prvo Avganistan i Irak, a onda su na red došle Libija i Sirija. Kako stvari stoje, tu nije kraj. Pobili su u tim zemljama nebrojeno više nedužnih civila nego što je poginulo Amerikanaca 11. septembra i razorili im domove, gradove i zemlje. A ta američka borba protiv terorista traje i danas, samo se kola lome na svima osim na teroristima. 

I dok Sirija, kao poslednja u nizu, gori više od pet godina i polako se pretvarao u pepeo, Ameri su teroriste navukli Evropljanima na vrat, koji ih svako malo izbuše k'o sito, ubijajući takođe nevine ljude, žene i decu. A Obama, zabrinut jer mu se partijska koleginica Hilari Klinton skrljala na komemoraciji u Njujorku, u nedelju u Pentagonu ne spomenu druge žrtve, ama nijednu jedinu, već samo mlohavo poruči da SAD nikada neće zaboraviti žrtve napada 11. septembra i da američka raznolikost "ne predstavlja slabost, već veliku snagu".

U tu američku snagu više, izgleda, ne veruju ni njihovi evropski pajtosi koji su ih slepo sledili u navodnoj borbi protiv terorizma, ali na tuđim teritorijama. Tako im je francuski predsednik Fransoa Oland baš u nedelju poručio da je odgovor SAD na napade od 11. septembra uvećao a ne otklonio terorističku pretnju, sa posledicima koje se danas osećaju i u Francuskoj prestravljenoj terorom.

Nije Obama najavio ni nastavak borbe protiv terorista, svestan da SAD više nemaju kontrolu nad ubicama koje su stvorili i godinama finansirali. Ispalo je da što su ih više tamanili, oni su se u stvarnosti samo množili. Možda je vreme da Dok Holidej i Vajat Erp, posle 15 godina neuspešne borbe, okače revolvere o klin - manje će štete biti, a da "obračun kod OK korala" prepuste novim i odlučnijim snagama. Rusija je tu, odmah iza ćoška!

POVEZANE VESTI

Utorak 13.09.2016. 17:10
Dolazi vrijeme istine. Neće se istine još dugo moći kriti. A tada....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online