Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Nedelja 11.09.2016.
20:28
B. Božin - Vesti A

Rušenje Bliznakinja bila operacija iznutra

Ni petnaest godina nakon rušenja Svetskog trgovinskog centra u Njujorku nisu poznati svi detalji ovog najvećeg napada terorista na Ameriku. Malo je događaja u novijoj istoriji oko kojih postoji toliki broj "teorija zavere", a u samoj Americi postoji čitav pokret onih koji sumnjaju u zvaničnu verziju. Oni sebe nazivaju "Oni koji hoće istinu". Među njima su i četvorica eksperata koji su 28. avgusta u renomiranom stručnom časopisu EPN objavili tekst u kojem se kaže da "postoje jaki dokazi da su sve tri zgrade srušene kontrolisanim eksplozijama!"

youtube.com/KellyWurx
Nove sumnje i terorije o rušenju Svetskog trgovinskog centra

U samom časopisu su bili svesni koliko je ova tema kotroverzna te je izdavač u okviru teksta ubacio fusnotu u kojoj se objašnjava da je članak nešto drugačiji nego uobičajeni, isključivo naučni tekstovi, jer uključuje pojedine spekulacije.

"I pored toga, a s obzirom na važnost i tajming teme, smatramo da se radi o dovoljno naučno argumentovanim tezama koje će sigurno biti interesantne za čitaoce", napominje uredništvo.

Ućutkan penzijom

Glavni od četvorice autora, profesor fizike Stiven Džons je zbog svojih tvrdnji na univerzitetu na kome je radio 2006. prevremeno penzionisan. Uz njega, članak potpisuju penzionisani kanadski profesor Robert Korol i inženjeri Entoni Žamboti i Ted Valter, koji je i predsednik organizacije "Arhitekti i inženjeri za istinu o 11. septembru", koja u svom sastavu, kako se tvrdi, ima preko 2.500 stručnjaka.

Četvorica autora oštro napadaju zvanične izveštaje o padu zgrada, posebno onaj koji je 2008. godine izdao Nacionalni institut za standarde i tehnologiju (NIST) i u kome se tvrdi da je osnovni uzrok pada bio jak požar u zgradama kao i strukturna oštećenja nastala zbog jačine udarca aviona u zgradu.

"Ni pre, a ni posle 11. septembra nikada se nije desilo da jedan čelični neboder padne jer je u njemu izbio požar", tvrde oni. Osim jedne zgrade tog tipa koja je 1985. u Meksiku pala zbog zemljotresa, nikada nijedan soliter nije srušen drugačije nego kontrolisanom eksplozijom. Upravo tako, kontrolisanom eksplozijom, srušene su i zgrade u Njujorku, tvrde četvorica autora.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.09.2016. 22:03
Ne postoji ni jedan promil vjerovatnoće da se kule onako sruše a da nijesu minirane iznutra. To je svakom idiotu jasno.
Utorak 13.09.2016. 17:04
_____ KAKO SU STVARNO SRUŠENE KULE BLIZNAKINJE U NJUJORKU? _____ Od 11. septembra 2001. prošlo je 15 godina, a zvanična verzija po kojoj su teroristi Al Kaide pod komandom famoznog Osame Bin Ladena udarili otetim putničkim avionima u dve kule Svetskog Trgovinskog Centra (STC-a), još je u opticaju. Zanimljivo je da i naši brojni politički analitičari ovo prihvataju (čak i oni potpuno nezavisni), pa i dalje tumače da se Al Kaida, koju su stvorili i finansirali Amerikanci, otrgla kontroli i krenula u napad na svoje tvorce(!) Medjutim, ako bi to bilo tačno, značilo bi da su CIA, FBI i ostale odbrambene i bezbedonosne strukture u "najmoćnijoj državi na svetu" odavno propale. Jer, ako ih tako može savladati jedan Arapin iz avganistanske pustinje, šta im onda sve mogu raditi tradicionalni neprijatelji sa mnogo moćnijim oružjem i logistikom, npr. Rusi, Kinezi, Japanci... Američki kongres, medjutim, i nakon četiri godine izbegava da istraži i u javnost iznese sve detalje zločina pravdajući se zakonskom odredbom (Patriotski zakon) da bi otkrivanje nekih detalja ugrozilo nacionalnu bezbednost SAD. Misli se, naravno, na navodne propuste u radu nadležnih službi, pre svega CIA, FBI i službi Pentagona koje su "priznaju" zvaničnici, zatajile u medjusobnoj komunikaciji. Prosto, nisu razmenili podatke koje su imali. A imali su ih.
Utorak 13.09.2016. 17:09
Neokonzervativac Pol Volfovic i sa izveštajem kongresne komisije 9/11. Ni tužilaštvo ne pokreće proces protiv krivaca za propuste, a mediji, pre svega oni najuticajniji, uporno istrajavaju na priči sa Al Kaidom i Bin Ladenom. Ali nezvanični istražtelji teraju svoje. Objavljeno je već desetine knjiga, formirano destine Internet sajtova. Iznose se neoborivi i zapanjujući DOKAZI o tome da predsednik Buš i njegovi najbliži saradnici - lažu sopstveni narod i da zvanični mediji manipulišu sa informacijama. Bivši agenti FBI - Kolin Rouli, Robert Rajt, Sibil Edmunds, bivša kongresmenka Cintija Mekinli (morala da se povuče jer je mnogo pitala), ali i sve veći broj kongresmena, čine sve da zvaničnim dopisima i sudskim putem razmrdaju ostale kolege i probude ih iz korumpiranosti i konformizma. Dokaza da su kule demolirane kontrolisanom ekslpozijom, a da su iza terorističkog napada krtice u samoj vladi i u službama CIA, kao i kabinetu Predsednika, ima svakim danom sve više. Kao jedan od glavnih stratega ove zavere navodi se potpredsednik SAD, Dik Čejni. Pored toga za napad se optužuje Izrael, jer je čitava spoljna politika SAD odavno u rukama cionističkih lobija. Najmoćniji je Američko -Izraelski Politički Komitet (AIPAC), koji po mnogima kroji spoljnu politiku SAD. O tome je vodjena i rasprava u Kongresu, kada su se čule veoma oštre reči na račun predsednika Buša i kada su neki kongresmeni otvoreno pitali za koju državu on radi: SAD ili Izrael? Bila je to rasprava u vezi napada na Irak, jer mnogi već primećuju da Amerika u tom ratu nije imala nikakve nacionalne interese. Šta SAD ima od toga da ratuje sa Arapima, kad od njih može sasvim legalno kupovati naftu, od čega bi i oni sasvim lagodno živeli? Ali, onda bi ekonomski jake i opasne arapske zemlje okruživale Izrael. Tako u svojoj knjizi " Čudnije od fantazije" autor potpisan kao Dr. Albert D. Pastore Ph D, upravo na račun cionista iznosi najmonstruoznije optužbe. One se zasnivaju na analizi rada moćnih cionističkih kl-anova (koje vode uglavnom Jevreji), a čiji su pipci uticaja doprli u sam vrh Pentagona, CIA, FBI. Ovaj kl-an inače već blizu 100 godina drži u svojim rukama centralnu američku banku (Federalne rezerve). Njihova politička taktika, po Pastoreu, zasniva se na načelu prikrivenog ratovanja, putem prevare, odnosno medijskim manipulacijama, kontrolisanim i namernim izazivanjem terorizma. Krajnji cilj je izazivanje totalnog haosa (globalnog ratnog sukoba), nakon čega bi se, stanovništvo na Planeti prilično redukovalo, a u potpunoj globalnoj konfuziji formirao bi se Novi Svetski Poredak pod njihovom apsolutnom kontrolom - Novi poredak iz haosa. Deluje sumanuto zar ne? A da li je i dogadjaj u Nujorku sumanut? Ipak, dogodio se stvarno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online