Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 28.07.2016.
18:21
Vestionline A

Gulen dobija azil u Egiptu?

Premijer Egipta Šarif Ismail izjavio je kako egipatske vlasti do sada nisu dobile zvanični zahtev za odobrenje azila Fetulahu Gulenu, koji boravi u SAD-u, ali je i dodao kako bi zvanični Kairo "razmotrio" takav upit ukoliko bi ga dobio, prenosi agencija Anadolija.

Reuters
Da li će Gulen izbeći Erdoganovu osvetu?

Ranije ove nedelje je nekoliko zastupnika egipatskog Parlamenta pozvalo Vladu u Kairu da odobri politički azil Gulenu, lideru organizacije za koju zvanična Ankara navodi kako stoji iza pokušaja vojnog udara 15. jula.

Takav predlog egipatski parlamentarci opisuju kao odgovor na to što je i Turska pružila utočište zabranjenoj egipatskoj opoziciji, a posebno članovima organizacije Muslimanska braća.

Turski ministar pravde Bekir Bozdag je ranije izjavio kako bi Gulen, čije izručenje je Turska zatražila od SAD-a, mogao da pobegne u treću zemlju, i to neku od onih koja nema bilateralni sporazum o izručenju sa Turskom. On je kao primere moguće destinacije naveo Egipat, Meksiko, Kanadu, Južnoafričku Republiku i Australiju.

POVEZANE VESTI

Subota 30.07.2016. 18:25
Gulen je svoj život posvetio islamu... Ko je dobro izučavao njegove knjige videće da nije reč o sekti već o klasičnom sunitskom islamu, koji se smatra ispravnim... Koliko je Gulen iznad stranaka i podela u Turskoj dovoljno govori činjenica da je uvek podržavao one koji su u tom trenutku najbolje rešenje za Tursku, pa je tako i podržao Erdoganovu AK Partiju, koja se kasnije, vremenom, dotle iskvarila da je nemoguće prepoznati je (u njoj više nema većine njenih osnivača od Gula do Arinča i dr.)... Problem kod Erdogana je počeo onda kada je pozavideo Gulenu na njegovom verskom uticaju i kada je Erdogan pomislio da može postati i verski, pored političkog, lidera Turaka, i ne samo njih već svih muslimana, ali je zaboravio da se ta iskrena ljubav u islamu ne postiže vlašću i strankom (čitaj interesima), već se ona postiže iskrenom predanošću Bogu i dobročinstvom prema Božijim stvorenjima...
Subota 30.07.2016. 18:18
"Takav prijedlog egipatski parlamentarci opisuju kao odgovor na to što je i Turska pružila utočište zabranjenoj egipatskoj opoziciji, a posebno članovima organizacije Muslimanska braća." Oni nisu opozicija nego legitimno izabrana vlast za razliku od puciste I zlocinca Sisija. Ako ameri dozvole Gulenu "da pobjegne" u Egipat ili neku drugu od spomenutih zemalja onda ce samo dodati jos jedan dokaz da je sve odradjeno u njihovom aranzmanu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online