Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 27.02.2016.
08:59
Vestionline A

Bivši šef CIA: Plaši me ovaj scenario

General Majkl Hejden, bivši direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA), kritikovao je potencijalnog američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa istakavši da bi njegov izbor predstavljao "opasnost po državu".

Reuters
Plaši se Trampovog dolaska na vlast

- Donald Tramp ima veliku podršku republikanskog biračkog tela, i to je činjenica. Ali pazite, taj čovek je opasan. On je konstantno besan, vrišti sa govornice, preti...i što je najgore, oni koji ga podržavaju su podjednako besni. Iskreno, ako taj čovek pobedi, bio bih prestravljen - rekao je Hejden za "BBC".

Bivši šef CIA podsetio je na rasističku retoriku milijardera.

- Njegova priča o podizanju zida, iseljavanju 12 miliona Meksikanaca 'silovatelja i dilera' je zaprepašćujuća. On je radikalan. Amerika je društvo dobrodošlice. Mi umemo da asimilujemo migrante u svoje društvo. Pa, pobogu, mi smo društvo koje su izgradili imigranti - ističe general.

Islamska država nije problem SAD-a

On je dodao i da borba protiv Islamske države nije američka obaveza i odgovornost.

- Možda će ovo što ću reći zvučati politički nekorektno. Islamska država nije naš problem. To je problem zemalja i naroda sa Bliskog istoka. I reći ću vam još nešto. Rat koji tamo bukti je zbog islama. Amerika može da pripomogne, ali ne i da rešava - kaže Hejden.

On dodaje da je jedina stvar u kojoj podržava Trampa jeste stav o "zaštiti američke demokratije".

- Ni ja ne bih ukinuo 'specijalne tehnike ispitivanja' (u prevodu: mučenje zatvorenika). Štaviše, podržavam i likvidaciju pretećih subjekata koji bi mogli da ugroze našu demokratiju. To je jedina stvar u kojoj je slažem sa Trampom - izjavio je bivši šef CIA u intervjuu za britanski "BBC".

POVEZANE VESTI

Subota 27.02.2016. 12:40
On dodaje da je jedina stvar u kojoj podržava Trampa jeste stav o "zaštiti američke demokratije"............. - Ni ja ne bih ukinuo 'specijalne tehnike ispitivanja' (u prevodu: mučenje zatvorenika). Štaviše, podržavam i likvidaciju pretećih subjekata koji bi mogli da ugroze našu demokratiju. To je jedina stvar u kojoj je slažem sa Trampom - izjavio je bivši šef CIA u intervjuu za britanski "BBC". .......................................................................................................................................... Treba li nesto dodati njegovoj izjavi??? Kravo jahacka "demokratija" je mucenje i ub//ijanje svakog koga oni proglase za pretnju a pretnja im je svaki slobodoljubivi covjek i narod. Ako samo pokusas zastititi svoju drzavu od njihove pljacke . automacki si njihov neprijatelj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online