Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 02.12.2015.
14:20 >> 17:56h
Srna A

Rusi imaju dokaze: Turska sa sve Erdoganom trguje naftom sa ID

Tursko rukovodstvo, uključujući predsednika Redžepa Erdogana i njegovu porodicu, umešano je u ilegalnu trgovinu naftom sa pripadnicima Islamske države, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane i istaklo da je Turska glavni kupac nafte koja se krijumčari iz Sirije i Iraka.

Reuters
Dokazaće da Turska pomaže Islamskoj državi: Zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov

Zamenik ministra odbrane Anatolij Antonov rekao je da Rusija zna za tri poznate rute krijumčarenja nafte u Tursku. 

U obraćanju novinarima u vezi sa merama borbe protiv međunarodnog terorizma, zvaničnici su rekli da jedna od ruta ide do turskih luka na obali Sredozemnog mora, odakle se nafta prebacuje ostalim državama.

Ministarstvo se poziva na satelitske snimke na kojima se vide cisterne sa naftom koje prelaze granicu Sirije i Turske. 

Isti izvor navodi da stotine vozila prevoze naftu preko sirijsko-turske granice, prenosi "Raša tudej".

Ministarstvo je najavilo da će iduće sedmice predstaviti informacije koje pokazuju da Turska pomaže Islamskoj državi. 

"Nismo videli da Amerikanci gađaju tankere terorista"

Ruski zvaničnici rekli su da ruska vojska ne primećuje da Amerikanci gađaju tankere terorista i dodali da je od početka ruske operacije u Siriji broj tankera terorista ID značajno smanjen.

- Prihodi od prodaje nafte odlaze ne samo na bogaćenje turskog rukovodstva, već i na naoružavanje vojnika u Siriji - rekao je zamenik šefa operacija Sergej Rudskoj. On je dodao da su u poslednja dva meseca u ruskim vazdušnim udarima uništena 32 objekta ID za proizvodnju nafte i 11 rafinerija.

Ruski zvaničnici pozvali su Tursku da dozvoli pristup mestima gde se, prema podacima Moskve, nalaze centri krijumčanjenja nafte Islamske države.

Na konferenciji za novinare učestvovali su Antonov, Rudskoj i šef nacionalnog centra za vojnu kontrolu Mihail Mizincev. 

POVEZANE VESTI

Sreda 02.12.2015. 16:42
Šta to Turci Rusiji zamjeraju, šta to Turci brane, od čega se to Turci brane pa da “moraju”otvoreno da pucaju iz zasjede na Rusiju i ruske avione. Sada neka se Turci zapitaju da li vredi biti uništen zbog USA-EU interesa??? Da li vrijede patnje Turaka i razaranja Turske da bi se zaštitio šverc, kriminal i bogaćenje familije Erdogan? Nadam se da Turci polako dolaze do spoznaje kuda su se uputili i kuda ih to vodi familija “Erdogan” kojoj su dali povjerenje i vlast. Nadam se da Turci shvataju kakva je tobožnja “korist” koju će narod Turske i država Turska dobiti od ZAPADA kao i sve države koje je zapad proglašavao za prijateljske do sada. Sve od reda su uništene i temeljno opljačkane a narodi dovedeni do gladi, ropstva i potpune zavisnosti od “zapadnjaka”. Da li je vredjelo ispaljivanje jedne rakete iz zasjede svega ovoga što u budućnsti čeka Tursku???
Četvrtak 03.12.2015. 03:58
A hteli bi da to radi sa Rusijom ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online