Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 26.11.2015.
16:00
rs.sputniknews.com A

Kako je Putin postao uzor američkim predsednicima?

Ruski predsednik Vladimir Putin postao je standard po kome se mere svi američki lideri u poslednjih 16 godina, bez obzira na to šta su javno govorili o njemu, tvrdi stručnjak za spoljnu politiku Patrik Smit.

Reuters
Ma šta mislili o Putinu, on predstavlja standard prema kome se mere američki predsednici

Putinova politika, uključujući kampanju za borbu protiv terorizma u Siriji, ili njegovi napori koji su pomogli da se postigne sporazum sa Iranom po pitanju njihovog nuklearnog programa, pokazuju da je on daleko superiorniji državnik, od bilo koga u Vašingtonu, navodi Smit u članku pod nazivom "Putin ih je pobedio sve: Kako je Putin postao bolji od Klintona, Buša i Obame?"

Ključni cilj ruskog predsednika je jasan: ojačati Rusiju, očistiti sav nered koji je zatekao dolaskom na vlast, i to putem državnih centara i političkih i ekonomskih mera koji ne odražavaju želje Zapada, već se temelje na ruskim vrednostima i tradiciji.

Putin, kako smatra ovaj ekspert, nastoji da od Rusije napravi ravnopravnog partnera Zapadu. Ipak, ove težnje nemaju nikakve veze sa njegovim navodnim težnjama da se obnovi nekadašnji Sovjetski Savez.

- Samim tim, ne iznenađuje činjenica da američki politički establišment ima tendenciju da ne voli strane lidere koji imaju jasnu viziju o tome šta rade, i odlučni su u tome da je slede. Putinov glavni "greh" leži u činjenici da je on lider koji je spreman da "ugasi sveće i proglasi kraj partije", što je ono što se i desilo 2000-tih. Amerika je, međutim, bila nespremna za ovu promenu - piše Smit.

Upravo je to razlog zbog čega je Vladimir Putin postao glavna meta zapadne propagande, koja je u značajnoj meri uspela da okrene javno mnjenje protiv njega. Smit pokušava da na psihološki način objasni militantnu retoriku Vašingtona usmerenu protiv Rusije i Vladimira Putina.

- To je uobičajena socijalna psihologija, po kojoj često zavidnost prema nekome krijemo ispod maske prezira. Iza nečijih strahova, obično se krije fascinacija nekim ili nečim. S druge strane tog napornog odbijanja leži sahranjeno priznanje da nam odbačena osoba, zapravo, predstavlja iskušenje - tvrdi Smit.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.11.2015. 20:40
Putin je čovek koji dela kako srce njegovog naroda kuca i od toga ne odstupa.Mnogi političari,koji u trci za vlašću postaju zavisni od svojih finansijera,mogu samo da mu zavide.On osluškuje narod,a oni osluškuju da im pare ne imakni,a onda propadaju.To je velika razlika i zato je Putin trn u oku svoh njih.Oni samo pričaju o narodnoj volji,a znaju da nisu po narodnoj volji na vlasti,dok je Putin to ostvario i zato je jak,jači od svakog ovog zapadnog lidera koga drži na vlasti neki lobi,kad drugi lobi ojača oni padaju ko zrele kruške.Njima je potrebna lažž da bi se održali je bih istina ubbila.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online