Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 01.10.2015.
07:45
D. Dekić - Vesti A

Teroristi borci protiv terorizma

Pravo lice američkog licemerja potvrđeno je još jednim skandalom usred Misije Ujedinjenih nacija, gde je na skup o borbi protiv terorizma Vašington pozvao predstavnike Kosova.

Reuters
Uvreda UN: Vitalij Čurkin

Ovim je Albancima sa Kosova ne samo priznata državnost, već im se prevođenjem iz doskorašnje uloge terorista u borce protiv terorizma peru krvave ruke. Istovremeno, kosovski šef diplomatije Hašim Tači na sva zvona najavljuje da ima saglasnost NATO za formiranje vojske Kosova, a pritisci da se Priština primi u Unesko sve su jači.

Srpska misija u UN je zbog učešća kosovskih predstavnika na skupu uložila protestnu notu. Nemušti odgovor UN glasi da je Kosovo tretirano kao država jer je to privatni sastanak u organizaciji SAD.

Dozvola od NATO

Kosovo je dobilo saglasnost NATO za formiranje Oružanih snaga Kosova, obelodanio je u Njujorku Tači, objasnivši da to treba da potvrdi i kosovski parlament.
- Uspostavljanje Oružanih snaga Kosova, pristupanje Partnerstvu za mir i iniciranje političkog dijaloga sa NATO prioriteti su Kosova u oblasti bezbednosti - kazao je Tači.

Da Amerika čak i vređa smatra izaslanik Rusije u UN Vitalij Čurkin. On smatra da je prisustvo kosovskih i predstavnika članica UN u istoj sali protiv pravila svetske organizacije i predstavlja nepoštovanje.

Američko ponašanje, prema rečima analitičara Branka Raduna, nastavak je njihove politike i projekta o kosovskoj državnosti koji se ne menja s promenom administracije.

- Politika SAD ima kontinuitet mada ponekad malo uspori i reterira. Licemerno je da je Kosovo predstavljeno kao da je u borbi protiv terorizma, ali je jasno i da je baza Bondstil kosovski glavni grad i centar moći, a oni marionete u rukama Amerike koja ih koristi za sopstvene ciljeve - tumači Radun za "Vesti" uz ocenu da je bitka Srbije da Kosovo ne uđe u Unesko jako teška.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i šef diplomatije Ivica Dačić u Njujorku su založili da se o prijemu Kosova u Unesko ne glasa pre briselskih razgovora Beograda i Prištine o zaštiti kulturne baštine i imovine Srpske pravoslavne crkve. Nikolić i generalni sekretar UN Ban Ki Munom saglasili su se u razgovoru da bi stradanje srpske baštine na KiM bio zločin koji se ne sme dozvoliti.

I od Ban Ki Muna je zatraženo da se spreči prijem Kosova u Unesko. Od Irene Bokove, generalnog direktora Uneska, Nikolić je zatražio da odlučivanje o nadležnosti nad kulturnom baštinom na KiM prenese na pregovore u Briselu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.10.2015. 08:35
Kada Vučić stoji iza Kosova zašto bi bilo ko bio protiv ? Kosovu je državnost dao Vučić sa Dačićem i Tomom Nikolićem i oni su se ZAKLELI u Briselu da neće praviti smetnje članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama . To što mi pamtimo 2 sata kao kokoške to je sasvim druga priča .
Četvrtak 01.10.2015. 18:49
Наравно да амери не говоре истину,јер су обучавали террорите и сад то излази на видело-Руси снимили а они они сматрају да обучени терористи су борци за слободу,Либија,Ирак;Југославија,Украјина Сирија.Сам позив Обаме Тачију да присуствује састанку о борби против тероритма говори ко му је друштво_терористи.И зашто је он сазивао посебан састанак кад је та тема била у УН-позвао је своје террористе да с њима договара даље акције.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online