Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 20.06.2015.
07:45
S. J. - Vesti A

Gužva u redu za Belu kuću

Prošle subote je na mitingu u Njujorku Hilari Klinton obelodanila svoje učešće u trci za dobijanje nominacije za predsedničkog kandidata iz redova demokrata. Već u ponedeljak se u Majamiju kandidovao i njen mogući izazivač iz redova republikanaca Džeb Buš. A u trku se odmah posle ovog para iz dve vodeće američke političke dinastije uključio i milijarder Donald Tramp.

I pare i vlast: Donald Tramp

Da je već zavladala gužva u redu za Belu kuću više je nego jasno po tome da su samo republikanci već iznedrili 12 kandidata iz redova svoje stranke.

Poznavaoci prilika u Sjedinjenim Državama već sada veruju da će tandem Klintonova-Buš ući u "finale".

Za sada je zanimljivo šta obećavaju ili bar šta to novo nude ovi koji su već stali u red za fotelju broj 1 u ovalnoj sobi u Vašingtonu.

Po mnogima vodeći demokratski predsednički kandidat, bivša državna sekretarka SAD, pa i prva dama, Hilari Klinton, izjavila je da nijedan predsednik SAD ne bi bio tvrđi pregovarač za američke radnike od nje, distancirajući se od aktuelnog predsednika i svog stranačkog kolege Baraka Obame povodom spornog trgovinskog predloga. Na sastanku sa demokratama u Ajovi, ona je rekla da bi Obama trebalo da traži više ustupaka kako bi poboljšao transpacifičko partnerstvo i isposlovao bolji dogovor sa 11 partnerskih zemalja. Jedan od njenih rivala na izborima 2016, senator iz Vermonta Berni Sanders smatra da je to neprihvatljivo.

- Da li je ona za? Da li je protiv? - upitao je on, dodajući da "odsustvo stava" nije "liderstvo".
Bivši guverner Floride Džeb Buš i zvanično je u ponedeljak objavio svoju kandidaturu za predsedničke izbore 2016. godine, poručivši da "Amerika zaslužuje bolje" posle osam godina Baraka Obame.

Utabana staza

Predsednički izbori su zakazani za novembar 2016. godine. Kad javnost bude saznala imena svih koji se odvaže na to da jednog dana možda preuzmu najvažnije radno mesto u SAD, krenuće njihove kampanje i eliminatorni skupovi po saveznim državama.

- Odlučio sam. Ja sam kandidat za predsednika SAD - rekao je Buš, obraćajući se pristalicama u Dejd koledžu u Majamiju.

Sin republikanskog predsednika Džordža Buša Starijeg i brat predsednika Džordža Buša Mlađeg istakao je da će kampanju sprovoditi svuda i da će se suočiti s problemima, pre nego što će se oslanjati na porodično ime(?). Njegova majka Barbara ga je koji dan ranije odvraćala izjavom da je "bilo dosta Bušovih u Beloj kući".

Javnost će ipak ponajviše zabavljati milijarder Donald Tramp (69), "težak" oko devet milijardi dolara. On je već konkurisao za predsednika, ali bez uspeha.

Ovog puta tajkun i učesnik rijaliti šou programa ušao je u ring izjavom da su "Meksikanci kriminalci koji siluju".

POVEZANE VESTI

Subota 20.06.2015. 16:22
Krrvvožedna američka dama H i l a r i !!!!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online