Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 03.06.2015.
07:47
O. Ikodinović - Vesti A

Soroš Ukrajincima poslao Veslija Klarka

Hakerska grupa Sajber berkut provalila je server administracije ukrajinskog predsednika Petra Porošenka i obelodanila njegovu prepisku sa oligarhom Džordžom Sorošem pod naslovom "Skupo kupujem Ukrajinu".

Reuters
Tajne kod hakera: Petro Porošenko

Hakeri tvrde da su u preuzetim dokumentima pronašli poverljive dokumente Soroš fondacije u vezi sa strateškim radom u Ukrajini i delove lične prepiske predsednika Petra Porošenka sa Džordžom Sorošem.

U njima Soroš preporučuje da borbenu sposobnost snaga kijevskog režima na odgovarajući nivo podignu Poljak Valdemar Skišpčak i američki penzionisani general Vesli Klark, koji je predvodio rat protiv SRJ, ali i specijalisti Atlantskog saveta, vašingtonske lobističke organizacije koja deluje i u Srbiji. Vesli Klark poslednjih meseci gotovo da nije izbijao iz Ukrajine.

- Materijali do kojih smo došli potvrđuju da je Ukrajina potrebna Sorošu samo da bi ona ratovala s Rusijom. Zato on insistira da Sjedinjene Američke Države isporučuju savremeno naoružanje i da sprovode obuku ukrajinskih vojnika - navodi se u saopštenju Sajber berkuta, koje je propraćeno nizom dokumenata.

Na osnovu ove prepiske zaključuje se da za borbu sa Rusijom Soroš zahteva da zemlje Evrope, čak i na štetu sopstvenih interesa, podrže kijevske vlasti i da u te svrhe godišnje izdvajaju milijardu američkih dolara.

Osim toga, neposredno za ukrajinski narod Soroš preporučuje stvaranje vidljive borbe s korupcijom i finansijskom nestabilnošću. Pri tome, on priznaje da je Ukrajina bukvalno na ivici katastrofe, da je njen finansijski sistem u bednom položaju, da su devizne rezerve iscrpljene, a nacionalna valuta nije ničim podržana.

Ništa za džabe

Soroš u tim dokumentima daje preporuke kako da se podeli nacionalna kompanija Naftogas, što je premijer Arsenij Jacenjuk zdušno podržao. Krajem marta milijarder je izjavio da je spreman da investira u Ukrajinu milijardu dolara, ali pod uslovom da investicije budu profitabilne.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.06.2015. 09:04
osvedočeni neprijatelj Pravoslavlja soroš
Sreda 03.06.2015. 10:05
Očito je da je SAD sa svim njihovim petljanijama uzrok rata u Ukrajini. Uvukli su i glupu EU u igru bez granica, a ovaj matori Soroš da ima međunarodnog prava, trebao biti već odavno biti na optuženičkoj klupi za poticanje i izazivanje nemira i ratova u raznim državama ! Šešelj je ležao 12 godina u pritvoru, traže da se vrati radi navodnog govora mržnje i njegovih političkih ideja, a ovaj se slobodno šeta svijetom i savjetuje kako da ratuju, usput od svakoga uzme neki procenat ! Gadi mi se kada čujem riječ međunarodno pravo, bolje da odmah kažemo da se radi o licemjerju, kao obično ! Rusija je danas jedina nada u pravedniji život !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online