Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.03.2015.
16:53
B92 A

VIDEO: Ovako je izgledao poslednji let Džermanvingsa

Avion kompanije Džermanvings se srušio na jugu Francuske a prema prvim izveštajima niko nije preživeo. Još uvek nema informacija o uzroku nesreće a polako rasvetljava šta se dešavalo neposredno pre pada.

youtube/Extra World News
Istorijat leta aviona koji je prethodio nesreći

Posada aviona nije uputila signal za pomoć, saopštila je francuska Uprava civilnog vazduhoplovstva.

- Posada nije uputila 'mejdej Vazduhoplovna kontrola je odlučila da proglasi da je avion u opasnosti jer više nije imala nikakav kontakt sa posadom letelice - navela je uprava.

Prema prvim informacijama spasilačkih službi, avion je potpuno uništen, a delovi su rasuti u krugu od dva kilometra.

- Poziv za pružanje pomoći snimljen je u 10.47 sati. Na osnovu tog signala je utvrđeno da se avion nalazio na visini od 5.000 stopa u nezavidnoj situaciji - rekao je Vidali i dodao da je avion ubrzo pao.

Portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anri Brande izjavi je da su ostaci aviona kompanije Džermanvings, koji se danas srušio na jugu Francuske, pronađeni u Alpima na nadmorskoj visini od 2.000 metara.

CNN:  Posada uputila poziv "hitno“.

CNN je izvestio da je, pre pada, upućen poziv iz aviona sa rečima: "Hitna situacija, hitno!".

Na aerodromu u Dizeldorfu, gde je avion "Džermanvingsa" koji se srušio na jugu Francuske trebalo da sleti, rodbina nastradalih putnika smeštena je u jednu salu, daleko od očiju javnosti, javljaju nemački mediji, koji navode da je u aerodromskim prostorijama uobičajena atmosfera.

Ispred šaltera "Džermanvingsa" gotovo i da nema onih koji čekaju, prenose mediji, navodeći da su u pomoć pozvani psiholozi i da je aerodrom instalirao telefonski broj gde se porodice mogu raspitati o nastradalima.

Prema izveštajima francuskih meteorologa, vremenske prilike su bile sasvim pogodne za let, a kako navodi specijalizovano portal AirLive.net, u ponedeljak je identičnom rutom od Barselone do Dizeldorfa leteo avion "Džermanvingsa".

Avion je poslednju rutinsku tehničku kontrolu imao juče, a poslednju veliku, regularnu u leto 2013. godine. To je u skladu sa planom, rečeno je novinarima i naglašneo da je pilot već deset godina leteo za Lufthanzu i Džermanvings i imao iza sebe više od 6.000 sati leta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online