Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Ponedeljak 02.03.2015.
11:02
Tanjug A

"Ubistvo Njemcova raspršilo nadu o mirnoj smeni Putina"

Ubistvo opozicionog lidera Borisa Njemcova raspršilo je nadu da je u Rusiji moguća mirna politička tranzicija i promena vlasti, izjavio je u intervjuu Rojtersu bivši svetski šampion u šahu i istaknuti opozicionar Gari Kasparov, koji živi u SAD. On je izneo prilično mračnu sliku ruske opozicije nakon smrti Njemcova, koji je ubijen nedaleko od Kremlja.

facebook.com
Kako da opozicija pravi plan za političku smenu Putina posle Njemcovljevog ubistva: Gari Kasparov

- Boris se nadao, uzalud kao što vidimo, da će doći do nekog oblika mirne tranzicije u normalnu, civilizovanu demokratsku vladu - rekao je Kasparov koji važi za jednog od vodećih ruskih zagovornika nenasilnog političkog izražavanja.

- Ne vidim šansu da  Rusija sada prevaziđe Putinovu brutalnu diktaturu - kazao je on.

Kasparov se pridružuje Njemcovljevim pristalicama koji sumnjaju da ruske vlasti stoje iza ubistva kojim se šalje jasna poruka aktivistima koji se bore protiv Putina.

- To je znak svima koji se bave opozicionim aktivnostima da nemaju nikakve šanse. Nećemo gubiti vreme na suđenja praveći se da poštujemo vladavinu zakona. Jednostavno ćemo vas eliminisati - dodao je Kasparov.

Kako kaže, on u SAD nema telohranitelje i da ne smatra da mu je život u opasnosti sve dok nije u Rusiji.

Kasparov je izjavio i da se neće vratiti u Moskvu čak ni zbog sahrane Njemcova.

- Ja ne kupujem karte u jednom pravcu - kazao je on.

Na pitanje da li ima bilo kakvu političku strategiju za dalje, Kasparov je otvoreno rekao:

- Nemam nikakvu strategiju. To nije šah. U šahu postoje pravila - izričit je Kasparov, koji je istakao da politički aktivisti u Rusiji nemaju mnogo prostora za manevrisanje "a kamoli za pravljenje političke strategije".

- Kakva strategija ako možete biti ubijeni - zaključio je Kasparov.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.03.2015. 11:18
oces ku...ac sine...ima da lipses i nece da docekas odlazak Putina.Rusija nije Srbija a ruski narod nije glupavi Srbski narod da pravi puc,i dovodi dusmane na vlast.
Ponedeljak 02.03.2015. 11:26
Putina za doživotnog presjednika Rusije !!!!
Ponedeljak 02.03.2015. 11:25
Kako kaže, on u SAD nema telohranitelje i da ne smatra da mu je život u opasnosti sve dok nije u Rusiji...., pa šta radiš u Rusiji, kada ti se ne sviđa i kada si u opasnosti ? da si stvarno u opasnosti, ni ti tjelohranitelji te ne bi spasili, zato bolje ne lupetaj ! Idi onda u SAD, kod onih koji te i plaćaju !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online