Četvrtak 30. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 18.02.2015.
23:22
Beta A

Keri Lavrovu: Okončaj napade prorusa u Debaljcevu!

Primirje na istoku Ukrajine nije "mrtvo slovo na papiru" ali je državni sekretar SAD Džon Keri zatražio od svog ruskog kolege Sergeja Lavrova da utiče na to da se primirje u potpunosti poštuje, rekla je predstavnica za štampu Stejt departmenta. Dženifer Psaki je u svom dnevnom obraćanju novinarima rekla da su dvojica zvaničnika još jednom razgovarali telefonom.

Fonet/AP
Džon Keri i Sergej Lavrov imaju različite gledišta ko je kriv za nepoštovanje primirja u Debaljcevu

- Državni sekretar Keri je zatražio od ministra spoljnih poslova Lavrova da okonča separatističke i ruske napade na ukrajinske položaje u Debaljcevu, kao i druga kršenja primirja, potpisanog 12. februara u Minsku - rekla je Psaki.

Keri je još zatražio od Rusije da obezbedi pristup posmatračima OEBS-a Debaljcevu, pošto su oni sada u nemogućnosti da sprovedu svoju misiju nadzora primene prekida vatre, dodala je Psaki. Ona je rekla da je, što se tiče SAD, sporazum od 12. februara i dalje na snazi, i odgovorila odrečno na pitanje da li ga SAD smatra mrtvim kao što je ranije saopštila farancuska vlada.

Proruske snage su u sredu su primorali ukrajinsku vojsku da napusti Debaljcevo, strateški centar na istoku zemlje gde se deset meseci vodi separatistiticka pobuna. Američki potpredsednik Džo Bajden je u utorak osudio kršenje prekida vatre od strane proruskih snaga koji deluju zajedno sa ruskim snagama, u telefonskom razgovoru sa ukrajnskim predsednikom Petrom Porošenkom.

Psaki je međutim konstatovala da se broj i intenzitet napada smanjio poslednjih dana i da se prema izveštajima povlače određeni tipovi teškog naoružanja u raznim delovima dve proruske oblasti Donjeck i Lugansk.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.02.2015. 23:37
americka pascat su omogucili krvavim usstassama da Proteraju stotine hiljade Srba iz njihovih Vekovnih Ognjista............Republika Srbska Krajina je uostalom priznata od strane un-a !.................Sta je to njima znacilo ?..............Nista, no su u jednom od najvisem genocidmon proterivanju i eksodusu posle 2. sv rata pokazali celokupnom svetu...........Ko su............Sta su........+ Pascat i izmjesani sljam engleskih izroda jada i tuge i incesta +
Četvrtak 19.02.2015. 07:34
Keri Lavrovu: Okončaj napade prorusa u Debaljcevu! Лавров Керију: Изједи ми гованце к`о урмашицу!
Četvrtak 19.02.2015. 08:10
Primitivizam ruske politike i ruskog besnog psa ! Danas ratovati sa bratskim narodoma je strast nizeg staleza . To vam je kao kada bi Nemacka ratovala sa Savajcarskom ili Austrijom !!! ??? Danas je cak nezamisljiv rat Nemaca i Francuza ili Nemaca i Italijana zbog Elzasa ili Tirola !!! Za Ruse varvarizam i primitivizam nema alternativu !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online